Wyświetl pojedynczy post
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2010, 15:42
Cytat:
Nikt nie twierdzi , że to jest proste i że dziadek z wehrmachtu był JEDYNYM DECYDUJĄCYM elementem.
Był jednak dosyć istotną częścią układanki kreującej taki a nie inny obraz Tuska i mobilizującym ,,niemieckoscpetyczny'' elektorat.
Serio myślisz, że nikt?

Dla mnie zdecydowanie ważniejszym czynnikiem był fakt zdecydowanego zaangażowania się w pamięć Powstania Warszawskiego. Dziadkiem z Wermachtu to żył TVN i Wyborcza. Krótko mówiąc elity znalazły sobie temat do usprawiedliwień. "Nadal jesteśmy mądrzejsi, po prostu chamstwo nas przelicytowało narzyganiem na przeciwnika'.

Cytat:
Raz piszesz , że pytanie plotki-pomówienia nie jest złe , zaraz zmieniasz zdanie i piszesz , że jednak jest złe.
Napisałem: rozróżniam pytania o A i pytania o B. Roztrząsanie plotek o tym, że Kaczyński jest chory było ok, bo Kancelaria zupełnie niepotrzebnie nie chciała pokazać wyników badań. To samo dziadek z Wermachtu, zwłaszcza w sytuacji gdy kandydat na Pierwszego Obywatela publicznie kłamał. Ze strachu? Dla korzyści?

Kopać się nie będę, nie rozumiesz lub nie chcesz zrozumieć to nie mój problem.

Cytat:
Dramat ?
Dla mnie to byłby wielki dramat.

Cytat:
Przecież Kurski sugerował jakoby dziadek Tuska wstąpił do wehrmachtu na OCHOTNIKA i o to się głownie rozbiła cała afera.
I to niby nie było poniżej pasa?
Inaczej to pamiętamy

P.S. Nieobiektywny bym był, gdybym głosował na PiS albo PO. Nie głosuję.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011