Po polsku , to znaczy , że jesteś śmieszny.
Wiem , że dla Ciebie rywalizacja między ugrupowaniami politycznymi jest analogiczna do rywalizacji między kibicami , to widać po postach.
Ale nie wszyscy mają . Dlatego teksty w stylu ,,Twoja partia'' , ,,nie uciekniecie'' , to nie do mnie.
Cytat:
|
Do niedawna Palikot to był "inteligentny szyderca", teraz nagle stał się prześladowcą elektoratu PO? Może jeszcze powiesz, że działa wbrew kierownictwu partii? Bez jaj.
|
Nie wiem czy to w ogóle komentować ....
Plus jest taki , że wyszło iż w ogóle nie czytałeś postów harimaty bronić go od tak dla zasady.
Cóż , mogłem się tego spodziewać.
Grunt , że chłopak jest z ,,Twoich''.
Cytat:
|
Gdyby zwykłe olanie go było rozwiązaniem, to problem by nie istniał.
|
Mam inne zdanie na ten temat.
Szczególnie kiedy ktoś pisze jaki to z Palikota nie jest klaun i błazen i jaku mu wstyd , że taki polityki funkcjonuje w życiu publicznym . Po czym wrzuca sobie zdjęcie z błazenady do podpisu , to raczej nie jest droga żeby podkreślić jak bardzo się człowiek wstydzi takich błazenad i jakby chciał , żeby taka osoba zniknęła z życia publicznego. Bardziej sobie można wyobrazić , że taki człowiek w zaciszu ,,zaciera rączki'' , że przeciwnicy mają takiego ,,klauna'' w którego można bić i który ich ośmiesza.
Cytat:
|
Kiedy więc piszę o tym, że PO psuje debatę publiczną, to wcale nie użalam się nad PiS-em. Im ta hucpa nie tylko nie szkodzi, a wręcz pomaga.
|
Ale zwalasz całą winę na jeden obóz.
A tak nie jest.
Cytat:
|
Kurski zapytał publicznie czy Tusk potwierdza plotki krążące po Pomorzu, że jego dziadek był w Wermachcie. Tusk zaprzeczył - dodam dla porządku, że jest z wykształcenia historykiem. Zaprzeczył i okazało się po raz milionowy ze dysponuje długim nosem i wybuchła sprawa.
|
Po co polityk ze sztabu przeciwnika pyta o
plotki , które idealnie wpisują się w retorykę kreowania Tuska jako ,,pachołka'' Niemców ? To jest zdrowa debata publiczna ?
Cytat:
|
Natomiast PO poniosło klęskę choćby przez pychę (premier z Krakowa etc) i jakoś trzeba było to wszystko wytłumaczyć. "Przyjaciele' z TVN pomogli i teraz w powszechnej świadomości naszych obywateli jest teoria, że obrzydliwy PiS zagrał dziadkiem z Wermachtu. Taaa
|
Tak , PO przegrała wybory prezydenckie przez ,,premiera z Krakowa'' ...