Wyświetl pojedynczy post
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2010, 11:35
sambo napisał(a):Wyświetl post
Czy ja dobrze zrozumiałem, czy Twoja wiedza wynika z oświadczenia Sikorskiego, który broni siebie? Ciekawe czy jak Sikorski pójdzie na jakąś imprezę plenerową ze swoim małym synem, to pomyśli że w sumie to on sie nie musi troszczyć o jego bezpieczeństwo - wszak wg ustawy o imprezach masowych to do organizatora należy zapewnienie bezpieczeństwa - czy też jednak miałby oko nad nim ? Jak myślisz?
Niespecjalnie mnie obchodzi czy pan Sikorski siebie broni, czy kogokolwiek innego. Wyjątkowo mnie irytuje i drażni ten człowiek, choć temu co mówi trudno nie przyznać racji. Zresztą żadnych zarzutów kierowanych do niego bezpośrednio nie słyszałem poza nagłym atakiem na tym forum, że niby MSZ miał lotniska dla delegacji przygotowywać co jest po prostu bzdurą.

Cytat:
Po drugie - jak ten kraj (tzn Rosja) - może zabezpieczać cokolwiek - jak on nawet nie dba o swoich obywateli - co dobitnie pokazali nie raz i to nie tylko w Biesłanie.
No i w tym momencie powinienem skończyć jakąkolwiek dyskusję, bo już widzę jak się skończy. Czyli cały świat powinien zaniechać lotów do Rosji jak rozumiem?

Cytat:
Po wtóre - ja nie wiem bo sie nie znam ale co tzn. kraj przyjmujący? Bo ja rozumiem gdyby tam Kaczor leciał na zaproszenie ruskich władz z oficjalną delegacją - a wydaje mi się, że na zaproszenie Putina to leciał tylko Tusk parę dni wcześniej.
Kraj przyjmujący to kraj na terenie którego znajduje się lotnisko docelowe. Lotnisko w Smoleńsku miało przyjąć samolot prezydencki, w przypadku kłopotów to wieża ze smoleńska odsyła na inne lotnisko, które znajduje się najbliżej i jest możliwe na nim lądowanie. Nie ważne czy to samolot rządowy czy pasażerski. Tak jest ten świat skonstruowany i radzę się z tym pogodzić. Niedługo wulkan będzie winą niedopatrzenia rządu i PO... Wrzućcie na luz.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.