|
Smuda przed objęciem stanowiska trenera kadry: 'w mojej reprezentacji będą grać piłkarze, którzy są w formie i grają w klubach - w najlepszej dyspozycji w danym czasie'.
Smuda jako trener kadry... RYBUS, DUDKA, WOJTKOWIAK, SOBIECH i paru innych na zgrupowaniu, że niby najlepsi.
To ja się pytam dlaczego na kadre bierze Małeckiego i nie daje mu szansy, chłopak w 2 min na boisku z Serbią zrobił to czego inni przez 90 min nie potrafili - PODAŁ, DOKŁADNIE PODAŁ DO SOBIECHA W POLE KARNE, w 90% NAPASTNIK ZAMIENIŁ BY TO PODANIE NA BRAMKĘ.
Gdzie jest Piotrek Brożek, piłkarz który nie bójmy się tego słowa 'zatrzymał Barcelonę' , ma chłopak szybkość, naturalnie lewonożny, dobre podanie.... To niee Smuda musi z robić z Darka 'zapchaj dziury, damy Ci pograć przed okienkiem transferowym' Dudki na siłę lewego obrońcę, reprezentanta polski.
Nie mam nic przeciwko Smudzie i systemowi 4-3-3, ale muszą grać chłopaki, którzy naprawdę się wyróżniają. Miało nie być powołań za zasługi, Wojtkowiak, Iwański, Murawski, Ku**a rozumie że Pączek i Murawski mają jak to się w Polsce mówi potencjał, ale na boisku potencjał to można sobie w dupę wsadzić, liczą się aktualne możliwości zawodnika a nie jego wyczyny w dalekiej historii. Także powodzenia panie trenerze i trochę więcej KONSEKWENCJI.
|