Wyświetl pojedynczy post
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2010, 10:58
MCDave napisał(a):Wyświetl post
Ja nadal nie widzę w tym tekście nic co by świadczyło o tym, że MSZ miał przygotowywać jakieś lotniska, a ich nie przygotował. Mówił o tym zresztą Sikorski we wczorajszej "Kropce nad i". Lotniska przygotowuje kraj przyjmujący i jego obsługa ruchu powietrznego. Na chłopski rozum drogi JEDRKU - leci samolot z jakimkolwiek prezydentem do Polski i co? Służby dyplomatyczne tego kraju blokują pasy na innych polskich lotniskach i podstawiają wszędzie kolumny "na wszelki wypadek"? Pokaż mi dokładnie słowo w słowo fragmenty na ten temat i jeszcze pokaż przykłady z innych delegacji (polskich, zagranicznych), a nie zarzucaj mi że próbuję być mądrzejszy od kogokolwiek.

Patrz wyżej. Każdy może sobie dowolnie naginać i mylnie interpretować pewne teksty. Nie mam zamiaru dyskutować na ten temat (na inne zresztą też nie) ale tutaj napisałeś po prostu nieprawdę i mącisz ludziom w głowach, dlatego krótko skomentowałem. Tylko tyle.

Czy ja dobrze zrozumiałem, czy Twoja wiedza wynika z oświadczenia Sikorskiego, który broni siebie?

Ciekawe czy jak Sikorski pójdzie na jakąś imprezę plenerową ze swoim małym synem, to pomyśli że w sumie to on sie nie musi troszczyć o jego bezpieczeństwo - wszak wg ustawy o imprezach masowych to do organizatora należy zapewnienie bezpieczeństwa - czy też jednak miałby oko nad nim ? Jak myślisz?

Po drugie - jak ten kraj (tzn Rosja) - może zabezpieczać cokolwiek - jak on nawet nie dba o swoich obywateli - co dobitnie pokazali nie raz i to nie tylko w Biesłanie.

Po wtóre - ja nie wiem bo sie nie znam ale co tzn. kraj przyjmujący? Bo ja rozumiem gdyby tam Kaczor leciał na zaproszenie ruskich władz z oficjalną delegacją - a wydaje mi się, że na zaproszenie Putina to leciał tylko Tusk parę dni wcześniej.

Nawiasem mówiąc to chyba pierwszy raz ktoś z naszych władz zdaje sie mówić- to nie my - to ruscy - nonono

=
PALIKOT napisał(a):
Chcę przypomnieć jego obłudę, oszustwa, pokazać to, jaką jest dzisiaj podróbką Bronisława Komorowskiego - wyjaśniał Palikot.
jakby tak dokładnie przeanalizować to zdanie Palikota, to chyba pierwszy raz powiedział coś mądrego zarówno o Kaczyńskim, jak i Komorowskim. W jednym zdaniu i celnie - obłuda, oszustwa - jeden marniejszy od drugiego

- tu jeż jest dobry kwiatek

Cytat:
To był błąd. Był źle przygotowany. Ludzie, którzy przygotowują go do tego typu wypowiedzi, powinni ponieść konsekwencje. Nie musi się znać na różnicy między gazem łupkowym a łupkach naftonośnych.
Komorowski sam nie wie co mówi bo mówi to co mu nakazują
Ostatnio edytowane przez sambo : 09.06.2010 o godz. 11:26.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43