Wyświetl pojedynczy post
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2010, 23:06
Białas po meczu Legia - Wisła zapytany po co wprowadził Koseckiego i innych młodych powiedział: "Chciałem, żeby zobaczyli jak wiele im brakuje do poziomu Ekstraklasy". Cóż, teraz Polacy mogą zobaczyć jak wiele im brakuje do geniuszów futbolówki. Nie przywiązuję wielkiej wagi do wyniku, cieszę się, że Polska mogła zagrać z tak dobrym zespołem. Szkoda, że padł 6 gol, bo Krzoska chciał coś powiedzieć na temat meczu z Włochami, że może się nie odbyć, bo cośtam. Pewnie chodziło o sprawę naszego stadionu.
Powracając do samego meczu to oczywiście trudno cokolwiek dobrego powiedzieć na temat gry Polaków z oczywistej przyczyny. Ale wszystko ma swoje drugie dno. Jak mówił Szpakowski, to tylko fragment większej całości. Z mojej strony mogę powiedzieć, że jeśli chodzi o reprezentację pod wodzą Smudy jestem optymistą. Z meczu na mecz będzie coraz lepiej i w końcu osiągniemy jakiś poziom. Kilkakrotnie Krzoska z Trzeciakiem mówili (pomimo paru głupich tekstów), że polska ekipa jest w przebudowie, w trakcie wymiany pokoleń. Co więcej, jedenastka, która wyszła na stadion w Murcii to nie był pierwszy granitur. Bo zamiast Wojtkowiaka powinien grać Piszczek, Nowak zastępował Jelenia, Peszko Obraniaka, a na lewej obronie nominalnie gra Kowalczyk. Nie powinno się wyciągać wniosków, jeszcze dwa lata do Euro i do tego czasu da się stworzyć drużynę, która wstydu nie przyniesie.
Odpowiedz cytując