Ogryzek napisał(a):

Piszczek jest kontuzjowany
Wasilewski - jak gra po kontuzji?
Zostaje Kowalczyk albo Wojtkowiak
Glik gra w kadrze, nie Kowalski. Nie para stoperów ale jeden - Glik. Piast ogólnie grał bardzo słabo, ale my mamy (Polska) tak mało środkowych przyzwoitych obrońców że stawianie na Glika nie jest złym pomysłem. Mimo że pewnego poziomu nie przekroczy, niech się ogrywa. (Chyba nie chciałbyś na Euro 2012 oglądać wiecznie młodego Żewłakowa z Głowackim na środku?)
|
Czytaj dokladniej, co napisalem o Wasilewskim. Powolania(jesli mowimy o prawej obronie) powinni dostac: Golanski i Kowalczyk, bo nie mozemy pozwolic sobie na luksus nie powolywania pilkarzy, ktorzy graja w ligach zagranicznych. Na dzisiaj, to mamy jedynie 1 klasowego stopera - Zewlakow...dalej dlugo nic...potem Glowacki...dalej dlugo nic. Czyli wychodzi na to, ze stoperami na EURO2012(na dzisiaj) sa 2 weterani i ja nie mam absolutnie nic przeciwko temu. Podkreslam kolejny raz...nie wiek ma decydowac kto gra Reprezentacji Polski, ale forma i umiejetnosci. Dlatego odmladzanie na sile mija sie kompletnie z celem...co z tego, ze bedziemy mieli mloda kadre, skoro ta kadra bedzie dostawala becki(jak obecna mlodziezowka) z krajami z 3 swiata? Nie mowie juz o tym, ze na powolanie trzeba sobie poprostu zasluzyc.
P.S - To weteran Baszczynski mial pewne miejsce w skladzie w klubie greckim, o ktorym to moglby pomarzyc np. taki Wojtkowiak

.