Wyświetl pojedynczy post
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2010, 17:52
Posiadam BMW serii 1, dokładnie 116i. Jest to benzyna 2.0. Autko kupiłem nowe za nieco ponad 50 000 zł co jest niemal cudem. Koleś mówi że wygrał w loterii Orange i potrzebował pilnie pieniędzy. Jak mój brat przyjechał to średnie spalanie wynosiło powyżej 9.5 litra dlatego trochę mnie to przeraziło. Na szczęście okazało się to spowodowane jego ciężką stopą i przy mojej spokojniejszej jeździe spalanie wynosi 8.3. Jak na dwulitrowy silnik to nieźle. Ma 122 konie, całkiem przyzwoicie się rozpędza, ale niestety brak mi doświadczenia żebym robił drifty rodem z NFS. Dla tych którzy boją się tylnego napędu- nie jeździłem w zimie, ale na zapiaszczonej powierzchni esp reaguje wyśmienicie. Nie pozwala na najmniejsze uślizgi, jest bardzo czułe. Nawet przy przejeżdżaniu przez tory tramwajowe wyczuwa uślizg i mruga kontrolka esp. Największym mankamentem jest wyposażenie standardowe. Nie mam klimy automatycznej, podłokietnika, sterowania radiem z kierownicy, czy nawet uchwytów na kubki. Widać, że jest znacznie mniej schowków niż być powinno. Mamy jednak sysytem start - stop, który działa całkiem fajnie. Auto sprawia wrażenie bardzo solidnego i wytrzymałego. W standardzie dostajemy opony runflat - nie mamy koła zapasowego. Bagażnik jest duży jak na tę klasę. Na jeździe próbnej śmigałem 118d w salonie m- cars na Zakopiańskiej. Ma w ch*j mocy, ale jest bardzo droga. Standardowe radio jest niepozorne, po odpowiednim wyskalowaniu EQ gra całkiem przyzwoicie. Jak ktoś ma jakieś pytania to odpowiem z chęcią
Odpowiedz cytując