Wyświetl pojedynczy post
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2010, 16:53
Mishau napisał(a):Wyświetl post
900 tys Ojro :| Obym się mylił ale to może byc kolejny Jirsak :|
Nie kupujemy - źle, pojawiają sie pogłoski, że bierzemy porządnego gracza za konkretną sume - jeszcze gorzej

Oby kasa na transfery naprawde się znalazła, przy kilku wzmocnieniach znów rozwalimy tą lige w pył.
Taka moja mała wizja składu:

Bramkarze:
Pawełek, Juszczyk.
Wciąż mam nadzieje na pozyskanie Navasa i ewentualnie jakiegoś drugiego golkipera (przewijał się temat chyba bałkański?). Jeśli tak by się stało to pożegnałbym Pawełka i jako bramkarza numer 3, zostawił Juszczyka. Czemu on a nie Pawełek? Wydaje się być pewniejszy w bramce, nie popełnia tylu błędów co Mariusz i jest wychowankiem.

Prawa obrona:
Singlar, Burliga.
Singlar jak grał to nie zawodził. Prezentował stały niezły poziom. Burliga - ciężko mi go ocenić, ale dałbym mu szanse. Na rezerwowego prawego obrońce powinien wystarczyć, no i podobnie jak Juszczyk - jest wychowankiem. Wzmacnianie tej pozycji konieczne nie jest.

Środek obrony:
Marcelo, Głowacki, Cleber, Kowalski
Zatrzymać tych stoperów, dokupić Sadloka i mamy mur nie do obalenia.

Lewa obrona:
Piotr Brożek, Diaz
Z racji tego, że Diaz to raczej zapchajdziura, można by dokupić kogoś na lewą obrone - chyba, że przyjdzie Sadlok który może grać na tej pozycji.

Środek pomocy:
Sobolewski, Garguła, Jirsak, Mączyński, Diaz*
Mamy tylko jednego klasycznego defensywnego pomocnika i to niezbyt młodego. Sobol 90 minut co tydzień już nie będzie wytrzymywał a Diaz grający na jego pozycji - aż strach to oglądać. Tutaj bym kogoś dokupił.
Sprzedać Jirsaka. Na rozgrywającego mamy wracającego po kontuzji Gargułe (nie wiadomo co pokaże po kontuzji), na rezerwe Mączyński (powinien w końcu dostać szanse, nie raz pokazał, że potrafi zagrać w stylu Szymkowiaka). Do tego przewija się temat Djurovskiego - nie miałbym nic przeciwko

Skrzydła:
Łobo, Kirm
No właśnie... na boczną pomoc mamy dwóch zawodników. Obaj dobre mecze grają od święta. Łobo chętnie bym sprzedał, tyle że na bogactwo w tej formacji narzekać nie możemy. Wciąż mam nadzieje, że Kirm "odpali" w przyszłym sezonie i pokaże się z takiej strony jak w debiucie z Levadią.
Na siłe ustawiamy w tej formacji różnych graczy: Małeckiego, Diaza, Burlige, Piotrka Brożka. Na lewej pomocy grywali też Mączyński czy Garguła. Mimo wszystko potrzebujemy tu wzmocnienia. Nie uzupełnienia, tylko porządnego zawodnika, który będzie ciągnął naszą gre - tak jak kiedyś Kosowski czy Błaszczykowski.

Atak:
Paweł Brożek, Boguski, Małecki, Hristov
Hristova się pozbyć i kupić napastnika z prawdziwego zdarzenia, lub młodego perspektywicznego ale takiego, który już strzelać potrafi (Sobiech).

Jak teraz na to patrze, to jednak na kilku pozycjach potrzebujemy realnych wzmocnień ale nie wierze, że aż tak poszalejemy. Mam nadzieje, że ściągniemy przynajmniej 3-4 graczy.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując