Wyświetl pojedynczy post
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2010, 15:16
sambo napisał(a):Wyświetl post
wydaje mi się że 2 rzeczy - pierwsza to obecne ruchy kadrowe Klicha w wojsku, które sie chyba mocno nie podobają sporej części generalicji, druga to fakt, że ten gośc był szkolony z amerykańcami i pewnie jest z nimi w niezłej komitywie. Nie trudno zauważyć, iż po katastrofie smoleńskiej NATO jednak obrało dość chłodny kierunek w stosunku do ruskich - najlepszy przykład to obchody dnia wyzwolenia gdzie tak naprawde nie pojawił sie nikt ważny prócz niezawodnej Angeli. A nasz godny pożałowania "rząd" jest chyba gwarantem kursu proruskiego obecnie
Właśnie przeczytałem artykuł Petelickiego. Miażdży. W zasadzie zgadzam się z wszystkim co napisał.

Podobały mi się te (luźniejsze) fragmenty.

Cytat:
Młodych jest ponad 13 milionów i to oni wprowadzą nas w złotą dekadę. Aż przyjemnie jest z nimi rozmawiać, gdyż myślą kategoriami państwa, a nie partii politycznej. To oni przed kilkoma laty odsunęli od władzy PiS, między innymi wysyłając esemes o treści „schowaj babci dowód”. Teraz wysyłają esemesy: „przebrała się miarka, głosuję na Jarka”, „wolę Jarka z kotem niż Bronka z Palikotem” i – najwięcej mówiący – „oni myślą, że my nie myślimy, a my wiemy, co oni o nas myślą”.
Cytat:
Wybitny satyryk rozesłał ostatnio esemes o następującej treści: „dobry Niemiec, u którego od 13 lat jestem dozorcą, doradza, żeby pochwalić się sukcesem w walce z powodzią, zanim powodzianie się zorientują, że nie ma obiecanych im pieniędzy. Pomóżcie proszę”.
Cytat:
Pewien wybitny muzyk napisał do mnie: „Czas skończyć z nazywaniem ludzi krytykujących nieudacznictwo władzy pisiorami (czyli zwolennikami PiS). Ja nigdy nie będę popierał PiS, ale jak patrzę na arogancję i niereformowalność Klicha, zagłosuję na Jarka!”.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa