Ogryzek napisał(a):

Tylko ze Łobo przychodząc do nas miał już 25 lat i za sobą swoją jedyną dobrą rundę.
Kiełb to rówieśnik Małeckiego. Duża szybkość, przyzwoita technika, ciąg na bramkę + dobre warunki fizyczne. Jedynie celność strzałów słaba. Oczywiście nie gra równo w każdym meczu. Gdyby tak było kosztowałby z 2 mln euro
Ale właśnie takich piłkarzy trzeba kupować, którym brakuje tego 1 kroku żeby być "gwiazdą" - jak Lewandowski, Peszko....
Kim byli wcześniej? Takimi Kiełbami za przeproszeniem. Teraz jest Sobiech i Sadlok.... a my? Znowu szukamy na Bałkanach.
|
Zgadzam się z tobą w 100procentach.
Wkurzają mnie te stwierdzenia, a kto to jest ten(np.Kiełb) i gadanie że Łobo też miał eksplodować. Czyli że przez Wojtka już nigdy nie kupujemy polskich piłkarzy i wszyscy są kiepscy a szczególnie jak nie grają u nas?

Było tak interesowaliśmy się nimi gdy nie byli jeszcze tacy dobry i nie kupiliśmy: Grosicki(gdy grał w Pogoni), Lewandowski(był w Zniczu),Sotirovic( na pewno by się przydał, gwarant goli, grał wtedy bodajże w Zawiszy), Majewski(miał przyjść ze Skorżą),na Jelenia czyhaliśmy ze 3 lata w końcu zabłysnął na mundialu i poszedł za grube miliony do Francji, miał być też Grzelak z Kaźmierczakiem, nie wiem jak było z Peszką(ale cholera wiadomo było że on ciągnął w dużej mierze młodzieżówkę i gra w 2 lidze i jest za małą kasę do wyciągnięcia).
Oczywiście uniknęliśmy też pomyłek ja:Grzelak, Ivanowski, Mąka, Zakrzewski.
Ale gwarant że kupimy kogoś z zagranicy i wystrzeli jest jeszcze mniejszy niż jak kupimy kogoś z rodzimej ligi. Szczególnie że z zagranicy zazwyczaj kupujemy już wypromowany grajków, nie mamy scoutów za granicą i nie jesteśmy wstanie wyciągnąć np.20-letniego Serba który wystrzeli, a raczej kupujemy takiego Kirma który coś tam zwojował i ma 25 lat.
Więc cholera chyba mając na bieżąco rozgrywki polskiej ligi i je śledząc mamy większą szansę wytypować człowieka, który ma szanse dobrze grać. Największe sukcesy mieliśmy jak ktoś postanowił:Głowackiego, Baszczyńskiego, Kosowskiego, Szymkowiaka, Żurawskiego, Frankowskiego kupić.
Nie może nami kierować pomyłka z :Kukiełką, Kwiekiem, Łobodzińskim. Bez działania nie ma żadnego ryzyka ale i nie ma żadnego efektu. Patrzymy z zazdrością za jaką kasę może pójść Lewy, ale to Amica i reszta patrzyła z zazdrością za jaką kasę idą: Żuraw, Dudka, Szymkowiak i Błaszczykowski.