Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2010, 18:15
Cytat:
No to jedziemy Panie Mareq:

Jakaż to merytoryka stoi za słowami elektryka ?

Tymi o telefonie Jarosława do Lecha tzn. braku wiedzy o jego treści.
Ja wiem ale nie powiem, ja nie mam dowodów ale jestem za a nawet przeciw - to tak przy okazji rocznicy 4 czerwca były Prezydent coś gaworzył dziś na tvn24.
Nie rozumiem tej dziwnej maniery.
Czy ja mam na imię Lech a nazywam się Wałęsa ?
Zapewniam ,że nie.
Dlaczego więc mam brać odpowiedzialność za jego słowa ? Przecież ja nawet się nie ,,zająknąłem'' na temat tego , że Wałęsa w tym przypadku postępuje słusznie.
Ja zarzuciłem kotu , że pewne fragmenty jego posta są raczej narzucaniem rzeczywistości a nie jej merytoryczną oceną a w kontrze zostaje proszony o tłumaczenia słów Wałęsy.

Cytat:
Wybacz, ale nie mam ochoty zarzucać przykładami braku szacunku Tuska i PO oraz ich sympatyków do prezydenta Polski L Kaczyńskiego i jego brata, premiera J Kaczyńskiego. Zwyczajnie brakłoby mi na to czasu, gdyż każdy dzień, przynosił tutaj wymierne przykłady. Wiele już z nich wymieniałem wcześniej i ich nagminność a nie tylko jakość, upoważniają mnie do stwierdzenia, że traktowali oni prezydenta Polski L Kaczyńskiego, jak śmiecia, demonstrując to zwłaszcza w kontaktach międzynarodowych. Co do mediów, tych wymienianych przez ludzi z PO i komitetu honorowego Komorowskiego, jako z nimi współpracujących, chyba nie zamierzasz udawadniać, że są one bardziej mediami Jarka Kaczyńskiego, niż Donalda Tuska, bo chyba nawet Ty sam w to nie uwierzysz ?.
Nie wiem czy Donald Tusk wprawiał by się w dobry humor (pewnego pamiętnego wieczora na Helu) z osobą którą uważa za śmiecia.
Napisałeś ,że uważał go za śmiecia a ja śmiem twierdzić , że mimo kreowania pewnej mocnej linii podziału , stosunki między oboma panami były co najmniej poprawne.
Dlatego wydaje mi się , że przesadziłeś przypisując taką właśnie odbiór Lecha Kaczyńskiego przez Donalda Tuska.

Co do mediów , to myślałem że pisząc iż są to media Tuska , ma on na nie jakiś władczy wpływ.
W tym sensie jak rozumiem , to możemy nazywać Rzeczpospolitą , Gazetę Polską , Tv Trwam/Radio Maryja , czy TVP1 mediami Jarosława Kaczyńskiego ?

Odnośnie jednostronnego opisu wojny polsko-polskiej , to już się nie odnioisłeś
Ta wojna (o ile faktycznie aż takiego słowa możemy użyć) nie polega na tym iż wioska pacyfistów jest demolowana nalotami dywanowymi . A to właśnie można wywnioskować z tego co napisałeś
Agresja polityczna w Polsce występuje na wielu frontach i różne obozy (a szczególnie te dwa najważniejsze) używają podobnego uzbrojenia.

Cytat:
Mareq:
z tymi reptilianami to to chyba jakiś żart ;P
A z chemitrailsami nie ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 05.06.2010 o godz. 18:24.