Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2010, 18:15
Ja myślę, że Rutkowski chce grać o całą pulę, czyli o awans do Ligi Mistrzów. Fakty są takie, że Amika - dzięki zmianom wprowadzonym przez Platiniego - ma wyjątkowo łatwą drogę do tych rozgrywek.

Awans do LM to wymierne korzyści finansowe, ale i marketingowe. Amika będzie mogła ogłosić, że jest pierwszym polskim zespołem w tych rozgrywkach od kilkunastu lat. To daje możliwości odskoczenia od reszty klubów w ekstraklasie na dwie długości. To oznacza tłumy pikników na stadionie i kolejki sponsorów, oferujących spore pieniądze.

Więc można poświęcić kasę za Lewandowskiego i pogodzić się z jego odejściem za rok, poprzez Webstera. Jest tylko jedno "ale". Co prawda Kucharski zarzeka się, że Robercik jest profesjonalistą i będzie dalej dawał z siebie 100%. Ale już na meczach kadry widać, że chłopak zupełnie gdzie indziej jest myślami. Napalił się na tą Borussię i ew. fiasko transferowe może spowodować, że chwyci "doła".

Ja na to co się dzieje w Poznaniu patrzę z dużym zainteresowaniem. Rutkowski jest kolejnym - po Cupiale, Drzymale, Walterze - który chce budować silny klub na europejskie puchary. I jestem niezwykle ciekawy, czy uda mu się zatrzymać najlepszych grajków przed decydującym starciem o Ligę Mistrzów. Do tej pory nikomu się to nie udało.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując