maci0s napisał(a):

W podeszlym? 27 lat... sorry ale ile ty musisz miec zeby tak pisac;P
Soriano ma 25... z całym szacunkiem dla ligii maltanskiej to rezerwy barcelony waliły by tam po 15 goli na mecz...
Co do ligii białoruskiej to sie nie wypowiem bo się kompletnie w niej nie orientuje, wydaje mi sie tylko ze Maycon grał w Jagiellonii na innej pozycji ( skrzydło? ) i grał sporadycznie...
Hristov tez był królem strzelcow...:]
|
Co do Soriano zgadzam się z tobą w pełni, gość gra w rezerwach Barcelony, więc świetnie ukształtowany technicznie i jest tam postacią NA PRAWDĘ WIODĄCĄ- co jest najważniejsze cytuje"-Jest największą gwiazdą zespołu, w tym sezonie strzelił już 18 gol"i . Ma 25 lat więc spokojnie u nas parę sezonów mógł by grać. Ma papiery do dobrego poziomu, przypomnę że taki Pedro o którym nikt nie słyszał został w tym sezonie włączony do I drużyny i jaką furorę robi( dobra za bardzo rozbudziłem apetyty

i trochę przesadzam). To postępowania jest rozsądne.
Co do poziomu ligi Czarnogóry, bardzo możliwe że jest na poziomie ligi Maltańskiej. W zeszłym sezonie Polonia Warszawa grał z zespołem z tego kraju w I rundzie ligi europejskiej i mimo że klub z naszego kraju grał fatalnie to wygrali z nimi na wyjeździe 2:0 i ich przeszli. Więc ok- rezerwy Barcy mają dobry poziom i graczy lepszych technicznie niż u nas, ale liga Czarnogóry to pełny odjazd i półamatorka. Życie pokazuje że takie wynalazki nie zdają egzaminu: Dudu, Bueno, Maicon( pytałeś jaki jest poziom ligi Białoruskiej, parę lat temu wyeliminowali Zagłębie L. w UEFA, a 2 lata temu byli w LM, paru niezłych Białorusinów gra w Europie), Radovanović a i taki Hristov się nie sprawdził. Rozumiem ściągać graczy z Portugalii, Serbii, Bułgarii, Węgier, Słowacji ale Czarnogóra to amatorka. Szkoda kasy na tego gracza szczególnie że ma 28 lat, a wcześniej w nie jakiś świetnych klubach się nie mógł pokazał. On nie jest żadnym gwarantem goli. Nie wiem maci0s co masz do tego Nowaka, przecież jest za darmo ,bo mu się kontrakt kończy, a że możliwości ma to każdy kto go oglądał to ci powie. Sam on chętnie by u nas grał co już mówił, a przecież nie samymi wynalazkami z zagranicy możemy żyć i musimy od czasu do czasu w Polaków inwestować, a że jakoś nie możemy ich ostatni wygrzebywać z niższych lig i szkółka nie daje co roku graczy na odpowiednim poziomie to musimy kupować wyróżniających się w Ekstraklasie.
Dodam że miałem już moment zwątpienia w nasze dalsze losy, ale twoje posty i przypomnienie że ostatnio gdy nie byliśmy pierwsi to w klubie dokonały się zmiany i były transfery(sezon po zajęciu 8 pozycji w lidze, przypomnę przyszli:Skorża, Bednarz, Kosa, Jirsak, Niedzielan, Ćwielong, Bogusk, Cebanu) dały mi nową nadzieję i co dzień wstaję i się łudzę newsami, plotami i dywagacjami bo wierzę w nasz klub.
Gdy zatrudnią Basałaja, będę coraz mocniej utwierdzony w przekonaniu że wreszcie się coś dzieje. Cóż wbrew pozorom i mediom Lech i spółka nie wykupili gwiazd naszej ligi. Więc Basałaj ma gdzie działać. Nowak, Sadlok, Sobiech, Cetnarski, Wilczek, Glik, a chyba nawet Kiełb dalej nie zmienili klubów. Amica miał mieć kaskę na transfery za Lewego, duma poniosła, kaski nie ma i jest klops.
Dobrze, że powiedziałeś "ten Serb to dla przykładu"- lżej na sercu