Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2010, 20:36
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Jest temat Małeckiego poruszany w tym temacie więc zabrałem głos że wg mnie cienki z niego piłkarz (tak w skrócie) a ty że "nie jest słaby bo przecież popatrz na Kirma". Jeśli chcesz to usłyszeć to proszę bardzo. Tak, wg mnie Kirm w takiej formie też nie powinien grać ale co to do cholery ma do faktu że wolałbym aby Małecki nie grał w Wiśle? Poza tym że nic?

Ale to nie jest przykład. Równie dobrze można powiedzieć że Głowacki jest egoistą bo nie ma 10 asyst. Kirm po prostu unikał gry i nie miał okazji żeby "podać albo przysępić" i to jest powód słabych statystyk a nie jego "egoizm"

PS. Podpowiem ci o co mi chodziło, chodziło mi o sytuację że szedł z kimś Kirm dwóch na jednego i zamiast podać (wystawić komuś do pustej bramki) to zabierał się za kiwanie. O taką sytuacje mi chodziło.
To widać mało dokładnie oglądałeś że nie widziałeś siłowania się Andraża ze swoją niemocą strzelecką. A przykład z Głowackim jest więcej niż tendencyjny (żenada) jako środkowy obrońca ma małe szansę zaliczyć asysty, prędzej bramki po stałych fragmentach gry.

Żałuje że nie nagrywam meczy Wisły, wtedy pewnie poszukałbym kilka sytuacji "wstrzeliwania" się Andraża w bramke za czasów Skorży.

PS
Ja Małeckiego uważam za dobrego piłkarza, jednego z kilku (obok Marcelo) którego ktoś od nas kupi za rozsądne pieniądze a przeciwstawiłem mu przereklamowanego Słoweńca. Stąd uważam że Mały na kadrę zasługuje. Nie mówię że na pierwszą 11 ale na to żeby być powoływany.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując