Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2010, 10:54
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie mi jak to jest ,że taki malutki kraj jak Serbia ma w skladzie gości grajacych na codzien w: Interze,Chelsea i mocnych ekipach z zachodu ,a w 40 milionowym kraju jak Polska gwiazdami sa pilkarze Ekstraklasy badz tureckiego Ankaragucu ?
Powiedz dlaczego mała Jamajka jest lepsza w sprintach niż Chiny, Indie i USA? (3 najbardziej ludne kraje)

Są 2 czynniki:

1. Talent (cechy biologiczne) a większość Bałkańców ma lepszą koordynacje ruchową. Nie tylko mała Serbia, ale mała Chorwacja czy mała Bośnia itd
2. Popularność danej dyscypliny - tutaj możemy nadrobić to co natura nam nie dała. Liczbą uprawiających pomnożone przez infrastrukturę razy pracowitość

ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Skoro wystarczy spojrzeć tylko na statystyki, to nie rozumiem dlaczego tak besztany jest Lewandowski.
Małecki za swoją grę w Wiśle z tego co mogłem wyczytać z postów kibiców Wisły, nie zbierał pochlebnych opinii. Grał zbyt samolubnie, więc za co ma się znaleźć w kadrze (nie mówię, że Rybus zasługuje)?

Poza tym, aż 7 bramek Małecki zdobył w rundzie jesiennej. Od tamtej pory upłyneło już dużo wody w Wiśle. W rundzie wiosennej formę zgubił.
Broniłem Rybusa w dyskusji z kolegą 0 22 - że to duży talent. Tak, duży talent ale w tym sezonie bez formy
Dlatego nie powinien grać w kadrze bo jest bez formy! Lubi suschi i bary a nie piłkę

Małecki to 2 strzelec Wisły i 2 asystent Wisły. Miał lepsze i gorsze momenty w tym sezonie ale był w tym roku wyraźnie lepszy od Rybusa. I tylko dlatego to Małecki powinien grać w kadrze a nie Rybus.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.06.2010 o godz. 11:00.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując