Wyświetl pojedynczy post
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2010, 13:43
1q2 napisał(a):Wyświetl post
komentarze są takie bo jest coś co ciężko zinterpretować inaczej niż że Protasiuk był pilotem kamikadze.Mnie mało rzeczy w życiu dziwi ale zaraz po katastrofie podejrzewałem sporo rzeczy, sporo się też sprawdziło, natomiast takiego przebiegu to za cholerę nie był bym w stanie sobie wyobrazić.
To nie jest jedyne wytłumaczenie:

Cytat:
Uspokajające stwierdzenia kontrolera z rosyjskiej wieży mogły wprowadzić w błąd polskich pilotów - mówi były dowódca 36. lotniczego specpułku płk. Tomasz Pietrzak. Hasło "na kursie i na ścieżce" załoga tupolewa w ostatniej minucie lotu słyszała trzy razy - na 4, 3 i 2 kilometry przed progiem pasa.
http://www.dziennik.pl/katastrofa-sm...e_w_blad_.html

Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Sędzio,
chciałbym,naprawde chciałbym żeby spełniła się koncepcja Orbana z Polską jako przywódcą strefy interesów państw między Rosją a Niemcam,ale niestety wydaje mi się ona z gatunku fantastyki naukowej.Sądze że to bardziej zagrywka PRowska premiera Węgier i chęć większej współpracy z Polską niż tak dalekosiężne plany jakie zacytowałeś.Nie bądźmy naiwni - żadne państwo,nawet najbardziej przyjaźnie nastawione do nas nie zgodzi się dobrowolnie być wasalem Polski.
Nie widzę powodów, żeby od razu uznawać przyznanie przez naszych sąsiadów, że Polska jest największym państwem regionu, za wasalizację. Nie bardzo też widzę wymiar PRowski tej zagrywki.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 02.06.2010 o godz. 13:50.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa