|
Powiedzcie mi jak to jest. Albo moze inaczej, dlaczego tak jest ze media ktore powinny byc obiektywne w kwestii polityki sa tak bardzo pro-PO`wskie?
Byl material w telewizji PUBLICZNEJ(z litosci nie wymienie ktorej, moze pozniej) po dostarczeniu do Polski Stenogramow i czarnych skrzynek. I byla mala "awantura" w postaci tego kto mial pierwszy dostac te stenogramy. Pewien polityk PO bardzo sie zbulwersowal tym, ze te stenogramy zostaly upublicznione i w pierwszej kolejnosci rodziny ofiar tej katastrofy(?) dostaly te stenogramy a nie politycy, lub komisja ktora nalezaloby powolac by wyjasnic znaczenie tych stenogramow. I tutaj pojawil sie komentarz pewnej uroczej dziennikarki ktora stwierdzila, w duzym skrocie to ujmujac, ze o wiele bardziej korzystne by bylo gdyby te stenogramy faktycznie dotarly najpierw do politykow, a dopiero pozniej przekazane rodzinom i do publicznej wiadomosci. To ja sie teraz pytam? Kto jest wazniejszy, komisja sejmowa, czy rodziny OFIAR tej katastrofy(?).
I mam jeszcze jedno pytanie. Dlaczego sie tak ****a dupsko lize Komorowskiemu w mediach, a Kaczynskich i cala partie PiS przedtsawia w jak najgorszym swietle? Ja jestem czlowiekiem ktory jest bezpartyjnym wiec naprawde chcialbym by Polskie media mowily prawde a nie zaklinaly rzeczywistosc tak jak im sie to ****a podoba, albo tak jak jest to im narzucone. Chcialbym moc dokonac jawnego i przede wszystkim swiadomego wyboru pomiedzy dwoma roznymi skrajnosciami(a moze poszedl na kompromis?), ktore rzadza polityka. Chcialbym moc dokonac wyboru na kogo glosowac, ale nie dlatego ze jeden z nich lepiej wyglada, tylko dlatego ze oni cos chca zrobic dla tego kraju, a nie byc marionetkami swoich partii.
Dziekuje.
|