Wyświetl pojedynczy post
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2010, 19:31
To jest stenogram z nagrań zapisanych w czarnych skrzynkach przesłany nam przez bratni kraj Rosję. 1,5 miesiąca po katastrofie, bez synchronizacji z danymi lotu ( wysokościami itd). Ludzie, czym wy się podniecacie? Tym co nam Ruscy jak ochłap rzucili? Nie tak wyjaśnia się takie katastrofy. Nie twierdzę że to był zamach przygotowany przez Ruskich. Twierdzę tylko że coś dziwnie dużo niejasności koło tego narasta. Pojawiają się informacje w postaci wypowiedzi okolicznych mieszkańców, opinie specjalistów które gdy wskazują na winę po stronie Ruskich jakoś dziwnie szybko giną w niebycie. Dlaczego 10 min po katastrofie podaje się jedyny możliwy powód katastrofy w postaci błędu pilota? Co już wszystko mieli zbadane? Dlaczego coś co wydaje się całemu światu oczywiste czyli nie premedytacja a zwykły tradycyjny ruski burdel i dziadostwo nie są rozpatrywane jako powód katastrofy? Jakim cudem kontroler lotów, który sprowadzał naszych na ziemię najpierw pierdzieli o nieznajomości języka, następnie zmienia zdanie na kłopoty techniczne a jeszcze później przechodzi ekspresem na emeryturę i zapada się pod ziemię? Po jaką cholerę zmienia się system oświetlenia na drugi dzień po katastrofie - przecież było dobre? Dlaczego samolot nie leci w linii pasa a wg rozmów z kontrolerami wszystko jest ok? Dlaczego w pierwszej informacji o odczycie czarnych skrzynek pojawia się zdanie pilota "Wychodzi na to że Taws ..... " a później jakoś to dziwnie rozmywa się eterze?

Można sobie zadać jeszce pewnie ze 100 takich pytań. Dziwne to wszystko dla mnie. Myślę że może za kolejne 50 lat nasze dzieci dowiedzą się jak było na prawdę.

Ps. jeżeli mamy szmacić się w imię pojednania z Ruskimi ( a nic innego w tej sprawie nie robimy - vide: po podobno dokładnym zebraniu wszystkiego na miejscu ludzie znajdują tam ręce w kałuży krwi a 30% samolotu można zebrać po okolicznych lepiankach mieszkańców - podobno mieli złożyć samolot do badań- ciekawe jak kur..... będą badać jak nawet kawałki pulpitu harcerze kupowali u tubylców) to ja pierd..... takie pojednanie !!!
Ostatnio edytowane przez rafkur : 01.06.2010 o godz. 19:36.