Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2010, 15:20
Cytat:
Ja nie o tym. Spytał co z BAH więc odpowiedziałem że podziękowania należy słać do rządu.
Niepotrzebnie wybielasz działaczy Wisły, tłumacząc bezradność i nieumiejętność odnalezienia się klubu w nowej sytuacji. Ich obowiązkiem było zareagować w sposób przynajmniej podobny do tego w Poznaniu. W jakikolwiek sposób. Zawieszenie działalności marketingowej nigdzie nie ma prawa się zdarzyć. Cupiał i RN z marketingiem nie zrobili jednak nic. Krytyka tego „nic” jest zasadna.

Cytat:
Każdy z nas to wie, a czy będą i u nas nie wiesz. Więc po co zawczasu wylewać pomyje na klub?
Czy praktyka ostatnich lat upoważnia do stwierdzenia, że nastąpią jakieś poważne wzmocnienia? Czy stan struktur klubu i jego aktualne dokonania kadrowe pozwalają na stwierdzenie, że nie wiemy, czy pozyskamy wartościowych zawodników na potrzebne pozycje?

Każdy z nas zna na to odpowiedź. Bez zmian w polityce klubu wiadomo jak wszystko się skończy. Dlatego ostra krytyka braku zmian jest zasadna. Chciałbym wierzyć, że kiedyś w końcu nastąpią, a wtedy rzeczywiście będziemy mogli oczekiwać innych efektów.

Cytat:
W kwestii bramkarza zgoda.
Tak? Czy naprawdę możemy stwierdzić, że mamy większą efektywność we wzmacnianiu pozostałych pozycji? Że nasza polityka kadrowa jest skuteczna, właściwa, rokująca na przyszłość? Też obaj znamy na to doskonale odpowiedź i to bez odwoływania się do przykładów Hristowa, Beto, czy Jopa.

Cytat:
Skoro tak to czemu nie zdobyli Mistrzostwa sezon wstecz?
Gdybać to sobie można. A co by było tak na prawdę nikt nie wie.
Ależ wiadomo, właśnie z perspektywy czasu o której sam wspomniałeś. To nie gdybanie, czy fantastyka, że „straciliśmy” bardzo wartościowego i cennego zawodnika, o wiele lepszego od Ćwielonga, który swoją obecnością na boisku znacząco i pozytywnie wpływa na wyniki własnej drużyny w długofalowej perspektywie.

Cytat:
Ty z pewnością. Bo ja w żadne 4, 6 czy 12 mln euro nie wierzę.
Czyli mam rozumieć, że poddajesz w wątpliwość dużą opłacalność finansową tego transferu, bez względu na ostateczną kwotę, którą pozyska za zagraniczną sprzedaż gracza Lech? Naprawdę, akurat po Tobie zupełnie się tego nie spodziewałem. Podobnie jak umniejszania jego sportowej opłacalności.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.06.2010 o godz. 15:34.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując