Markus napisał(a):

To nie rząd odpowiada za brak marketingu w Wiśle i całkowitą nieskuteczność w poszukiwaniu nowego sponsora.
|
Ja nie o tym. Spytał co z BAH więc odpowiedziałem że podziękowania należy słać do rządu.
Cytat:
|
Tam są potrzebne wzmocnienia i tu.
|
Każdy z nas to wie, a czy będą i u nas nie wiesz. Więc po co zawczasu wylewać pomyje na klub?
Cytat:
Sprawny marketing w kwestii stadionu przy Łazienkowskiej i prezentacji nowych zawodników ma być jakimś zarzutem czy powodem do kpin? Jeśli tak, to nasza sytuacja nie nadaje się nawet do kabaretu.
|
Kpin. Tylko dlatego bo porównał prezentację do tych na Hiszpańskich stadionach.
Nie odniosłem się do samej prezentacji na stadionie.
Cytat:
I co z tego? To ma być jakiś zarzut, czy powód do udawania, że u nas z polityką kadrową i prezentacjami jest lepiej i normalniej?
|
Jak wyżej.
Cytat:
|
Obecna "skuteczność" działań Wisły na rynku transferowym, wyrażona dobitnie ośmieszającymi testami ponad 20-stu bramkarzy jest wszystkim doskonale znana.
|
W kwestii bramkarza zgoda.
Cytat:
|
Gdyby Lewandowski trafił do nas, to my mielibyćmy kolejne mistrzostwo, a i Lewadia by się pewnie nie przytrafiła, bo w ataku grałby ktoś znacznie lepszy od Ćwielonga.
|
Skoro tak to czemu nie zdobyli Mistrzostwa sezon wstecz?
Gdybać to sobie można. A co by było tak na prawdę nikt nie wie.
Przecież wystarczyłoby żeby sędziowie w 29 kolejce nie popełnili błędów, a Jop nie strzelił samobója i nie wspomniałbyś o Lewandowskim jako recepcie na sukces.
Wpierw Skorża bez jaj i to on wszystkiemu winien. Teraz jednak Lewandowski receptą na sukces. Kolejny Kasperczak - zapewne kwestia czasu.
Cytat:
|
Wreszcie, to my mielibyśmy "problem" czy zarobimy na jego sprzedaży 4,5 mln Euro, czy mniej po odliczeniu różnych prowizji.
|
Ty z pewnością. Bo ja w żadne 4, 6 czy 12 mln euro nie wierzę.
Mógłbym jak Ty i większość pisać dzień w dzień "chcę transferów, prezesa, najlepszy marketing w tej części europy, 5 boisk treningowych, profesjonalny sztab szkoleniowy / medyczny najlepiej z dużym doświadczeniem z zagranicy, a przede wszystkim tego żeby Cupiał wyłożył na to wszystko z 15 mln euro. Co on tak żyłuje, przecież niby taki zakochany w klubie. Zero profesjonalizmu, kompletne zero." i wtedy byłbym cool, super, trendy i chciałbym jak najlepiej dla klubu.
Ale ja chcę jak najgorzej - spadku z ligi, braku awansu do europejskich pucharów, wyprzedaży najlepszych piłkarzy, braku marketingu, pustego stadionu i najlepiej rozwiązania klubu.