Wyświetl pojedynczy post
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2010, 07:21
Fuks napisał(a):Wyświetl post
szczerze? gdzies mam rozwiązanie tej całej sprawy katastrofy, bo w zadne spiski i tego typu sprawy nie wierze, wiec wyszukiwanie sytuacji w ktorych Rosjanie ukrywają fakty i zatajają informacje zwyczajnie mnie nie interesuje.
No i widzisz. Trzeba bylo tak od razu. To jest najlepszy przyklad mechanizmu:
1. Nie lubie Kaczynskiego
2. Zabil sie, zycie toczy sie dalej
3a. Zginal bo kazal ladowac - NO TAK! BYLO JUZ W GRUZJI!!
3b. Zginal z jakiejkolwiek innej przyczyny (zamach, blad pilota, blad obslugi lotniska, megapech) - "NIE WIERZE"
3a i 3b - dowodow na pierwsze brak, glos powszechnego oczekiwania z kokpitu sie nie pojawil ale "chce w to wierzyc". cala nadzieja w Blasiku, ale nawet jak stenogram nic nie ujawni bede nadal w to wierzyl! I w dupe sobie wsadzcie argumenty. Bo w nic innego NIE WIERZE!
4. Mam swoja wersje w ktora wierze i teraz bede szukal miliona pomniejszych uzasadnien dlaczego tak sie stalo. Przyklad najswiezszy - ranga lotu. Bez zastanowienia ze jest to skandal aby taki sklad osobowy nie dostal rangi lotu mu naleznego. Nie dostal i juz! Pasuje do mojej wiary wiec git! I z tysiaca spraw powazniejszych zwiazanych z lotem i wypadkiem do rangi najwazniejszej urastaja po kolei takie bzdety jak glosy w kokpicie (gdzie w Gruzji nie mialo to wplywu na nic no ale przeciez jest przeciw kartoflowi wiec trzeba o tym gadac), ranga lotu czy przepisy na podstawie ktorych przydziela sie prowadzenie sledztwa Rosji. Bez zajakniecia jak byc powinno i ze problemy sa zupelnie inne, jak np. wlaczony autopilot do konca, brak zabezpieczenia terenu i setki innych watpliwosci o ktorych tu pisano i czesc udalo sie w miare wyjasnic (np. z tym oderwanym skrzydlem, nie do konca jestem przekonany ale tez przyjmuje ze taka wersja jest bardzo mozliwa).
Osobna sprawa jest zaslanianie sie przepisami. Bo takie jest prawo i juz! A moze prawo jest zle? Albo moze prawo mozna wykorzystac inaczej i zastosowac inny przepis? E po co. Przeciez jest prawo ktore pomaga utrzymac to w co wierze wiecx tylko nim sie bedziemi kierowac w calej sprawie. Przykre ze na forum kibicow, przeciw ktorym stosuje sie mnostwo kretynskich, niesprawiedliwych przepisow sa ludzie ktorzy zaslaniaja sie prawem (choc wiedza sami ze zlym) w innych sprawach bo tak im pasuje.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 01.06.2010 o godz. 08:53.
WISŁA PANY !!