|
Jędrek, orzeu - panowie , Wy nie rozumiecie czy nie chcecie zrozumieć o co mi chodzi?
Przecież tu nie chodzi o żadne deprecjonowanie rangi lotu.Ranga lotu była na pewno największa w historii naszego kraju a być może największa w historii świata.Ja od siebie dodam że ta lista to był idiotyzm nie do opisania - gdzie nie mam tu pretensji do obozu Prezydenckiego(no może lekko do Szczygły bo on powinien kumać bazę) a do tych co tą listę zaakceptowali i ten lot przygotowali.Gdzie przecież nie chodzi o listę tylko o upchanie wszystkich w 1 samolocie.
Tu chodzi o to co mówią przepisy.Ktoś ten lot musiał uznać albo za wojskowy albo cywilny i muszą(powinny być) przepisy które nie dają żadnego cienia wątpliwości.
Tu nie ma znaczenia nasze prywatne zdanie - u nas jak masz ograniczenie 50 i jedziesz 200 to dostaniesz 10 punktów karnych i 500 zeta mandatu.W Stanach idziesz siedzieć i zapłacisz tysiące.Bo tak jest u nas a tak jest w USA - Nie prowadzimy dyskusji jak to powinno być tylko chodzi o to by dowiedzieć się jak w świetle naszego prawa ten lot(jak i pozostałe) był klasyfikowany, bo to ma znaczenie choćby w kwestii powoływania się na pewien traktat.
Tyle.
A jak już Jędrek dałeś się wkręcić w dyskusje to tak - Prezydent jest zwierzchnikiem sił zbrojnych, tak jak i Prezydent jest najważniejszą osobą w kraju
Tyle że nie rządzi tak krajem jak i siłami zbrojnymi - nie dlatego że ja tak napisałem tylko że nie ma ku temu instrumentów prawnych
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.06.2010 o godz. 00:14.
|