Wyświetl pojedynczy post
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2010, 21:52
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Proszę Cię bardzo zacytuj mi jakiś artykuł z Konstytucji mówiący, że Prezydent RP jest zwierzchnikiem sił zbrojnych podczas wojny lub ćwiczeń wojskowych jak to chce AS. Bądź nawet, że w tejże limuzynie przestaje być tym zwierzchnikiem. Dalej z tego co mnie uczono na WOSie to Konstytucja ma charakter nadrzędny (jest ustawą zasadniczą) nad wszelkimi ustawami, ale chętnie zobaczę cytat także z jakiejś ustawy kiedy to Prezydent przestaje być zwierzchnikiem sił zbrojnych. Czekam.

Jeszcze jedno, co to ****a jest mecz jakiś, żebym liczył stosunek ofiar cywilnych do wojskowych
ludzie do cholery opanujcie się, ****a mać zginęli najwyżsi dowódcy wojskowi, przedstawiciele Polski w NATO, a Wy się chcecie tutaj licytować, że cywili było więcej
Zwierzchnikiem SZ jest, z tym, że nie bezpośrednio. W czasie pokoju sprawuje funkcje poprzez Ministra Obrony, w czasie wojny przez Naczelnego Dowódce Sił Zbrojnych. Dlatego, nie wiem czy pamiętasz, była kiedyś afera (by tvn) że Kaczyński dzwonił do ministra żeby ten wydał polecenie pilotom o lądowaniu. Sam to może pokazać się na defiladzie.
Konstytucja jest nadrzędna (a w zasadzie była, dopóki nie wmieszaliśmy się w gó*** europejskie) jednakże często odsyła do ustaw gdy zachodzi potrzeba doprecyzowania jakiejś materii - powód jest prosty, Konstytucja nie powinna być zbyt obszerna.
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.