rozarian napisał(a):

|
państwowych./Podciąganie tego lotu tu154 pod lot cywilny to duże nadużycie.Spytajcie Amerykanów,czy ich Air Force One to statek pow.cywilny.Boening VC-25A ma status wojskowy.Niektórzy w Polsce dalej wolą jednak rżnąć głupa.
|
Ale jakie nadużycie i co do tego ma USA i AF1?
Żyjemy tu więc daruj sobie takie teksty.
Po prostu chodzi o ustalenie faktu - czyli jaki status miał ten lot.A fakt ustala się na podstawie przepisu.Tyle.
Dopiero wtedy jak okaże się że faktycznie był to lot wojskowy, można ustalić jakie procedury/przepisy w takim wypadku obowiązują - czy są jasne, jednoznaczne itp.
I dopiero gdyby się okazało że są jednoznaczne i nie podlega dyskusji że to my powinniśmy prowadzić śledztwo - to wtedy należy się zapytać - Donek - Why?
Ela napisał(a):

Mogłabym zapytać, jakie dokumenty, paragrafy i poszlaki wskazuja to , że to był lot cywilny - ale wątpię, czy jest na tym forum kompetentna osoba, ktora moglaby mi tej odpowiedzi udzielić
|
hehe no pewnie że możesz ja po prostu nie wiem.Tak tylko improwizuje że być może loty wojskowe to loty które mają wojskowy cel, czy to militarny, czy transportowy itp ale to tylko domysły bo nie wiem i po prostu uważam że tu nie powinno być domysłów a sprawa powinna być jasna.
Musi być jakieś zgłoszenie jaki to lot, szczególnie że przecież tez lotniska są dzielone na część wojskową i cywilną i samoloty nie mogą sobie lądować gdzie chcą.Najpewniej też strona 'przyjmująca' powinna być poinformowana z jakim lotem ma do czynienia
To powinna być krótka piłka - lot był taki albo taki - a jeśli faktycznie oni sami do końca tego nie wiedzą....Mnie już generalnie i tak nic nie zaskoczy