1q2 napisał(a):

|
1.Jeśli chodzi o konwencję to wierze Ci na słowo jednak bardzo proszę o dowód że lot do Smoleńska był lotem wojskowym, bo nie wiem czy do tego wystarcza że był przygotowywany przez MON i pilotami byli wojskowi - idąc takim tropem rozumowania to wszystkie loty TU to były loty wojskowe, nie zależnie czy leciał Kaczyński czy Tusk i nie zależnie gdzie - choćby do Brukseli,Berlina , Londynu itp.
|
- lot organizowany przez MON,
- sprzęt należy do jednego z najbardziej elitarnych pułków lotnictwa wojskowego,
- pilotami są oficerowie Wojska Polskiego,
I dodatkowo lotem tym podróżuje obok Prezydenta cała generalicja WP - służbowo.
Był to samolot wojskowy, bo oznakowany był wojskowymi szachownicami. Nowy samolot dla VIP-ów, którym mają latać piloci cywilni szachownic nie ma.
Zwróć uwagę, że w Polsce sprawę prowadzi prokuratura
wojskowa.
Cytat:
2.Rozumiem że teraz jak pilotami będą piloci cywilni - to będziemy mieli do czynienia z lotami cywilnymi ?, choć MON te loty tez będzie przygotowywał.
3.Rozumiem też że jeśli to był lot wojskowy to piloci musieli tylko przestrzegać procedur wojskowych - fajnie było by wiedzieć jakie są różnice między nimi a cywilnymi
|
To już pytania do specjalistów.
Dziwię się, że skoro jesteś taki dociekliwy, to szukasz odpowiedzi na forum piłkarskim a nie wertując " odpowiednie dokumenty ".
Cytat:
|
ps tylko proszę nie o domysły a konkrety - czyli najlepiej albo przepisy które to regulują albo jakieś dokumenty które są tworzone przed lotem samolotu bo jakoś go trzeba sklasyfikować - oczywiście nie musi być to sam dokument a choć wypowiedź osoby która przytoczy stosowne paragrafy.
|
Paragrafów nie znam.
I śmiem wątpić czy takie istnieją w naszym państwie.
Luki w prawie i różna interpretacja tegoż są na porządku dziennym.
Jeżeli tamte argumenty, których użyłam nie przemawiają do Ciebie - to znaczy, że nie chcesz ich przyjąć.
Mogłabym zapytać, jakie dokumenty, paragrafy i poszlaki wskazuja to , że to był lot cywilny - ale wątpię, czy jest na tym forum kompetentna osoba, ktora moglaby mi tej odpowiedzi udzielić