Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2010, 16:07
Ela napisał(a):Wyświetl post
W ogóle postępowanie wg konwencji chicagowskiej dotyczy katastrof cywilnych a nie wojskowych.
Więc samo to, że strona polska zgodziła się na nią zakrawa o kpinę.

O wszystko co tyczy się śledztwa musimy pytać Rosjan i czekać na ich łaskawe zezwolenie.

Analogie do czasów, kiedy po instrukcje jeżdżono do Moskwy nasuwają się same.
1.Jeśli chodzi o konwencję to wierze Ci na słowo jednak bardzo proszę o dowód że lot do Smoleńska był lotem wojskowym, bo nie wiem czy do tego wystarcza że był przygotowywany przez MON i pilotami byli wojskowi - idąc takim tropem rozumowania to wszystkie loty TU to były loty wojskowe, nie zależnie czy leciał Kaczyński czy Tusk i nie zależnie gdzie - choćby do Brukseli,Berlina , Londynu itp.Trzeba by się w takim razie zapytać czy ktokolwiek na jakimkolwiek lotnisku w ogóle wiedział o tym że ląduje de facto samolot wojskowy, może nie sam z siebie ale w sensie procedur.

2.Rozumiem że teraz jak pilotami będą piloci cywilni - to będziemy mieli do czynienia z lotami cywilnymi?, choć MON te loty tez będzie przygotowywał.

3.Rozumiem też że jeśli to był lot wojskowy to piloci musieli tylko przestrzegać procedur wojskowych - fajnie było by wiedzieć jakie są różnice między nimi a cywilnymi

ps tylko proszę nie o domysły a konkrety - czyli najlepiej albo przepisy które to regulują albo jakieś dokumenty które są tworzone przed lotem samolotu bo jakoś go trzeba sklasyfikować - oczywiście nie musi być to sam dokument a choć wypowiedź osoby która przytoczy stosowne paragrafy.

I tak na sam koniec - niechlujstwo w różnych aspektach strony Rosyjskiej boli ale możecie mnie zabić - na dziś to uważam że dobrze że to Ruscy to śledztwo prowadzą.Jeszcze 2 miesiące temu to gdybym pomyślał że coś takiego mogę napisać to sam bym siebie wysłał do jakiegoś psychiatry, szczególnie że Rusofob ze mnie.
Teraz jak widzę co się stało ,jakim śmiesznym krajem jesteśmy a dokładnie jakie partacze nami rządzą,(bo dla mnie ta katastrofa to kilkanaście lat starań) to gdyby teraz to oni mieli to wszystko badać...Byśmy mieli cyrk nieporównywalny z tym co się w Moskwie dzieje a i pewnie różne rzeczy mogły by ginąć itp.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 31.05.2010 o godz. 16:41.
94 - Allah Akbar!!