Uran235 napisał(a):

|
Jak bardzo szybki i techniczny jest ten zawodnik miałem okazję się przekonać chociażby w spotkaniu Zagłębia z Legią pod koniec jesieni. Otóż w ogóle nie jest on szybki i w ogóle nie jest techniczny. Choto robił z nim co chciał, za wyjątkiem jednej sytuacji gdzie Traore się jakoś przedarł. Momentami legionista ośmieszał Traore uprzedzając go do piłki, wykorzystując każde, marne przyjęcie. Zgodzę się, że Traore jak już opanuje piłkę i zacznie się z nią przepychać, to potrafi wymyślić ciekawy, nieszablonowy sposób rozegrania, ale żaden przyzwoity stoper mu na to nie pozwoli, przerwie akcję już wcześniej. Chłopak jest w sam raz na takie Zagłębie, bo na większość rywali ligowych jego umiejętności wystarczą, ale jak chcemy skutecznie walczyć o mistrzostwo i w europejskich pucharach, to nie z takimi kopaczami.
|
Ale Choto to jest naprawdę bardzo dobry obrońca. Nie raz nie dwa Frankowskiego czy Żurawia potrafił całkowicie z gry wyłączyć. Nie wiem czy nasi napastnicy są lepsi niż Traore. W meczach w których go widziałem prezentował się dobrze. Może masz rację że nie jest to napastnik na Wisłę, ale wydaje mi się ciekawym zawodnikiem którego chociażby warto obserwować.
Zresztą nie widzę jakoś wielu świetnych napastników w naszej lidze, co mogliby u nas grać. Takie dwie perełki to Grosicki i Sobiech. Tylko że temu pierwszemu to trzeba by było izolatkę załatwić i pilnować żeby do Burligi nie dzwonił, bo zaraz by wszystkie kasyna wspólnie odwiedzili. A ten drugi zapowiada się na bardzo dobrego napastnika. Tylko chyba trochę szybkości mu brakuje.