dj_ibutti napisał(a):

|
Tylko jak widać na załączonym obrazku. Tu-204 miał to szczęście, że go nie obróciło. Tu-154 tego szczęścia nie miał.
|
Pierwsza kwestia - to co napisał orzeu, druga kwestia - czy obrócenie samolotu może skutkować aż taką dysproporcją w zniszczeniach?
Illargui napisał(a):

|
Ja osobiście kompletnie nie rozumiem o co chodzi z tym Belką ... co niby ma zyskać na tym PO czy Komorowski skoro podjęli tę decyzję? Poparcie ze strony lewicy w II turze? Ale to bezsensu, bo i tak jeśli wyborcy SLD mając do wyboru Komorowskiego i Kaczyńskiego, na tego drugiego raczej nie zagłosują. Większym problemem w II turze dla Komorowskiego może być mobilizacja jego wyborców, aby w ogóle ruszyli do urn, ale tu planowana nominacja Belki znaczenia nie ma...
|
1. Albo jest to obiektywny sondaż bo PO ma pogłębione badania, z których wynika, że szanse Komorowskiego są co najmniej niepewne. (Na to wskazują też ruchy związane z KRRiTV)
2. Albo jest to gra na zbliżenie z SLD, bo ostatnio Pawlak zaczyna się stawiać
3. Albo jest to gra na wycofanie się Olechowskiego - czytałem wypowiedź (bardzo pozytywną) Olechowskiego na temat tej kandydatury
Więcej pomysłów na razie nie mam.