Wyświetl pojedynczy post
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2010, 10:14
Parma za czasów Scali grała ładną piłkę, kojarzę transmisje pucharów na rai uno... Tafarel w bramce, m.in.Brolin w ataku, to było pewnie prawie 20 lat temu, a potem to już sobie nie przypominam żadnych jego sukcesów w DE, UA i Turcji, ale może pamięć mnie myli.
Pozwolę sobie dorzucić moją opinię w sprawie Kaspra.
Sprawa ma moim zdaniem sporo aspektów.
3 MP i udany sezon PUEFA oraz pamiętne wtopy, ale to było dawno i z innymi piłkarzami i dla mnie ciężko się na to powoływać mówiąc o dniu dzisiejszym.
Proces - szczerze mówiąc ja na jego miejscu też brałbym kasę jakby nie wywalili w taki sposób. Oczywiście w momencie jak miał już nowe miejsce pracy (Senegal) - chęć dalszego dojenia Wisły to było świństwo moim zdaniem.
Teksty - kocham, lubię... nie wypowiadam się.
Wreszcie wiosna 2010... próby ładniejszej gry, ale takie jakieś luźne to wszystko... Próba stylu Wisły z 2002-2004, tylko piłkarze nie ci... Wtedy w skali ligi nie było problemem, że dostaliśmy gola, jak Żuraw, Franek&co zazwyczaj byli w stanie wrzucić 3. Wtedy grą tego typu wywaliliśmy się na Valerendze i Tbilisi, dziś biorąc pod uwagę słabszą kadrę wystarczyła Korona, pejsy, Polonia Wawa (a nie?) i Lechia.
Tu mamy odpowiedź dlaczego taktyka Skorży była taka, a nie inna.
Poszczególni piłkarze u Kaspra... Progres Łobo, powoli dochodzący do siebie Boguski vs coraz gorszy Kirm i słabszy Mały, który lepiej sprawdzał się grając na środku lub chociaż po prawej (gole, asysty). Reszta na tym samym poziomie.
Przyszłość - dla mnie niewiadoma. Jak dostanie dobrych ofensywnych grajków to może spróbujemy nawiązać do początku wieku w przeciwnym razie będą jaja bo próba takiej gry jak wtedy nie ma prawa się udać... Kirm i Łobo (ew. Mały) to nie ta półka co Kosa i Uche (czy nawet Gora), napastnicy o klasę gorsi, a czy Garguła zdoła nawiązać do klasy Szymka - oby oby...
Zakładając, że Pan Cupiał otworzy teraz mieszek to moje pytanie... a rok temu się nie dało? Wtedy były realne szanse na LM... jeden boczny obrońca i napastnik o czasie wystarczyliby na Levadię...
Dziś co najwyżej LE, a w lidze nowy rywal - Legia wreszcie z dobrym trenerem, przewietrzonym składem i grająca tylko w lidze i pp.