Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2010, 01:44
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Ale z jakiej racji miałby to robić? Klub sportowy od fabryki nie różni się zbytnio, albowiem tu i tu pewne prawa obowiązują.

Różnice są spore - futbol jest oczywiście biznesem ale nieco innym
W skrócie bo nie chce mi się sto razy pisać o tym samym - w futbolu - podanie się do dymisji trenera jest prawem które od zawsze obowiązywało.Trener jest generałem który odpowiada za wyniki swojego wojska(grajków) i choćby dlatego że w futbolu nie mają zastosowania prawa pracownika 'fabryki', tak też inaczej trzeba patrzeć na samego trenera.
Pomijam że ponoć była dżentelmeńska umowa pomiędzy Cupiałem i Kasperczakiem że jeśli klub znów nie osiągnie nic(na arenie międzynarodowej) - to ten drugi poda się do dymisji.Nic znów nie osiągnął, on za to odpowiadał a za to co osiągnął zapłacono mu gigantycznie pieniądze. Miał do wyboru, albo podać się do dymisji albo tkwić na stanowisku.
Wybrał to drugie - oczywiście jeśli chodzi o papierki to sprawa jest oczywista - zaparł się, więc albo zostawiamy go albo płacimy - jednak futbol to nie tesco a religia więc nie każ mi wielbić człowieka który uznał że jest bez winy i albo tu będzie albo będziecie płacić - Zaznaczam tu nie chodzi o zwykłą firmę i tu nie chodzi o pracownika tesco który zarabia tyś zeta i którego wywalili bez przyczyny i domaga się 2 miesięcznej pensji(gdzie pewnie mu to nawet nie przysługuje)

Zresztą ponoć przeprosił za to więc nie wiem o co chodzi.

Gdzie jestem za tym by nas dalej trenował - żeby nie było że pisałem artykuł na SKWK i jak ktoś mi wyjedzie z tekstem że umowy są po to by je respektować i **** - nie zaprzeczę.Chodzi mi o to że futbol trochę inna bajka , na biedaka nie trafiło i ja osobiście brzydził bym się wziąć takie pieniądze...ale kim ja jestem
94 - Allah Akbar!!