www.sport.pl/pilka/1,65050,7948409,Rafal_Ulatowski_w_Cracovii.html napisał(a):
37-letni szkoleniowiec został nowy trenerem drużyny z ul. Kałuży
Ulatowski w poprzednim prowadził PGE GKS Bełchatów, z którym zajął piąte miejsce. Dla Janusza Filipiaka, prezesa Cracovii, był wymarzonym kandydatem, bo wykazał się pracą z młodymi zawodnikami. W Bełchatowie odważnie wprowadzał do zespołu m.in. Mateusza Cetnarskiego, Grzegorz Kuświka czy Kamila Późniaka.
W Cracovii jego zdaniem będzie budowa drużyny opartej na młodych piłkarzach, choć szkoleniowiec zdaje sobie sprawę, że bez doświadczonych graczy niewiele można zdziałać w piłce. - Inter czy Chlesea tytułu zdobywały składami, w których przeważali starsi gracze - zauważa Ulatowski. - W Bełchatowie widać było wcześniejszą pracę wielu osób, które szukały talentów. Ja tylko zajmowałem się szlifowaniem tych diamentów.
|
Z jednej strony nie chciałbym, żeby Ulatowski trenował Wisłę. Z drugiej jednak wydaje mi się, że Craxa może w przyszłym sezonie wypaść lepiej niż w niedawno zakończonym. Zobaczymy jak to będzie wyglądać.
Na pewno cieszy się Filipiak, który będzie na pewno w o wiele większym stopniu oddziaływać i wpływać na nowego trenejro niż miało to miejsce z Lenczykiem. Kluczowe wg mnie jest zdanie, które mówi Ulatowski, że on w Bełchatowie jedynie szlifował młode diamenty, a sprowadzaniem i wyszukiwaniem młodych graczy zajmował się ktoś inny.