dj_ibutti napisał(a):

|
Boże ludzie o co Wam chodzi? Takie są wymogi prawne i tyle. Co to ma do rzeczy czy Wam się to podoba, czy nie? Wysokość stopni też nie jest podytkowana jakimś widzimisię projektantów tylko miejscem, kątem nachylenia itp. itd.
|
O to chodzi, że skoro są takie wymogi, to projektuje się stadion tak, żeby nie podlegał pod te wymogi. Skoro jest to kwestia 51-centymetrowych stopni, to wystarczyło zaprojektować 50-centymetrowe i by tego g... nie było.
Barierki na górnej trybunie są do strawienia, ta trybuna rzeczywiście jest dość stroma. Ale na dolnej (o ile rzeczywiście tam zostaną zainstalowane) to szczyt dyletanctwa.
dj_ibutti napisał(a):

|
Co prawda Majchrowskiego nie trawię, ale projektanta wybrała Wisła.
|
Gdy chrzani te brednie Majchrowski to mnie to śmieszy, ale jak bezmyślnie powtarza to kibic Wisły, to już wk***ia.
Wisła wybrała projektanta dla 20-tysięcznego bunkierka za 80 mln zł. Mimo, że O. skompromitował się przy trybunie południowej Majchrowski zlecił u niego projekt tryb. północnej, okrąglaka, trybun głównych, a potem jeszcze nowy projekt głównych trybun dostosowujący stadion do elite.
1q2 napisał(a):

|
Gdzie zgadzam się z tym co ktoś napisał że barierki to mały problem a największym(jak dotąd bo co jeszcze wyjdzie to cholera wie) skandalem jest odległość trybun od murawy.
|
To mnie zawsze najbardziej irytowało w tym projekcie, ale pocieszam się jednym - usytuowanie górnego piętra jest jak na najlepszych światowych obiektach. Kiedyś to sprawdzałem - górne piętro jest bliżej murawy niż np. drugie piętro na Emirates Stadium
PiotrG napisał(a):

|
Sale konferencyjne są zaprojektowane na trybunie wschodniej, jednak żadna z nich nie spełnia wymagań co do wielkości i osprzętu dla sali konferencyjnej pomeczowej (brak stanowisk dla kamer, miejsca dla tłumaczy itp)
|
Co do wielkości? Na pewno?
Przenieść osprzęt z okrąglaka to nie problem, większość elementów powinna pasować. Zwłaszcza, że i w okrąglaku część rozwiązań nazwałbym tymczasowymi ("szkolne" ławki dla dziennikarzy, bezprzewodowe mikrofony zamiast wbudowanych w pulpit, brak podłączy audio dla kamer w podeście - stąd kamery nigdy na podeście nie stoją itp...)