Sinoos
Moja dawna sugestia na poniższym rysunku, niestety nie została uwzględniona, mimo, że przesłałem ją do kompetentnych ludzi od budowy stadionu. Nie upierałem się przy swojej wersji, lecz prosiłem jedynie o dotrzymanie słowa przez projektanta o zabudowie tego narożnika przy szklaku. Ta ogromna dziura narożnikowa w bryle stadionu, jest elementem stadionu, którego brak, boli mnie najbardziej, choć ogólnie jestem zadowolony z naszego stadionu, jako jeden z tych kibiców, którzy nie narzekają zbytnio na nasz stadion.
Przedstawiała ona pewną propozycję zabudowy narożnika przy szklaku. Zaznaczony zielonym kółkiem narożnik, dzięki przedłużeniu piętra trybuny zachodniej aż do samego szklaka, maksymalnie i jednakowo zamykał ten narożnik z obydwu stron szklaka tj. od strony trybuny E i zachodniej. Przedłużenie to eliminowało zbyt dużą przerwę w bryle stadionu. Taka zabudowa narożnika przy szklaku, umożliwiała także zabudowanie kontenera z agregatami przy szklaku oraz bezpośrednie przejście dziennikarzy czy trenerów z trybuny zachodniej do sali konferencyjnej w szklaku. Styczność trybuny pietrowej ze szklakiem, mogła być identyczna, jak trybuny E ze szklakiem, gdyż wystarczyłyby tylko podpory pod stopnice trybuny piętrowej, umożliwiające przedłużkę dachu trybuny zachodniej do samego szklaka, bez żadnej zabudowy pod stopnicami, tak jak jest przy styku ze szklakiem trybuny E, gdzie także znajduje się przybudówka szklaka, łącząca szklaka z trybuną E.