Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2010, 00:45
zimiok napisał(a):Wyświetl post
Gdybyś wychował się w małej wsi, gdzie zajęcia z wf-u odbywają się na sali o rozmiarach 10 na 15, zaś jedyne boisko do gry w piłkę nie ma nawet asfaltu, o trawie nie wspominając to widziałbyś tego orlika zupełnie inaczej.
Tu Cię zdziwię - wychowałem się w takiej właśnie wsi, z tym, że moja sala była znacznie mniejsza - 5 x 10 x 2,2 (de facto to były dwie sale przedzielone rozsuwaną przegrodą, z wielkim piecem kaflowym z prawej strony). Żeby potrenować skok przez kozła trzeba było wyjść na korytarz.

Co nie zmienia absolutnie niczego w meritum mojej wypowiedzi, a jest zwykłą lewacką próbą grania na uczuciach (pomóżmy biednym dzieciom ze wsi ).

Pisałem o priorytetach, ale do niektórych jak widać nic nie trafia. IMHO - nie stać nas na inwestycje chroniące życie i dobytek obywateli, to nie stać nas tym bardziej na orliki. Wybacz szczerość, ale te "biedne wiejskie dzieci" () bardziej przejmą się tym, że im dom zmyło niż brakiem mini-boiska. Bo akurat na wsi miejsca do gry w piłkę nigdy nie brakuje - trzeba było, to się słupki z puszek albo kijów robiło i wcale nie czuliśmy się przez to wykluczeni Podejrzewam zresztą, że znalazłoby się na tym forum więcej takich którzy wiedzą, że żeby sobie pokopać wystarczy po prostu chęć. Ale to już zupełnie inny temat..

Zresztą - orliki to tylko przykład, bo niekoniecznie one musiałyby iść pod nóż. Chodzi o zasadę.

Ten komentarz, co go wkleiłeś - proszę o źródło. W szczególności chciałbym sprawdzić prawdziwość danych tam zamieszczonych
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.05.2010 o godz. 03:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!