Wyświetl pojedynczy post
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2010, 19:34
Negatywne "osiągnięcia" Kasperczaka są prawie takie same jak Skorży. Obu Panom zabrakło pewnych cech charakteru i skłonności do opłacalnego ryzyka, żeby z tą drużyną cokolwiek osiągnąć. Bo jeśli spojrzymy w przeszłość to Skorża jest taką nowszą wersją Kasperczaka jeśli chodzi o podejście do zawodu trenera. Z młodych wprowadził jedynie Małeckiego, nigdy nie potrafił zaryzykować odsyłając kogoś na ławkę (tragiczny Łobodziński to tylko wyjątek od reguły). Jeśli Kasperczakowi zarzuca się wystawienie w meczu z Cracovią Jopa ( notabene słusznie) to nie można zapominać kto odpowiada za sprowadzenie po raz kolejny do Wisły Mariusza. Tak więc dla mnie, jeśli chodzi o poziom czysto sportowy Kasperczak jak i Skorża to podobna liga. Abstrahuję oczywiście od tego kto jakim jest człowiekiem. Ideałem trenera dla mnie jest Dan Petrescu i jego podejście do pracy. Co do zarzutów o panujący w Wiśle układ i obaw o to jakie wartości przekaże się młodemu pokoleniu to zacznijcie od siebie w takich właśnie artykułach. Skoro coś jest w klubie nie tak to nie wystarczy napisać, że odpowiedzialny jest za to SBek, którego pomagierem jest Kasperczak (powiem szczerze, że nie znam sytuacji naświetlcie związki Kapki z Kasprem), tylko trzeba wyraźnie pokazać co funkcjonuje źle, ukazać patologie na konkretnych przykładach. Wiadomo, że środowisko jest w pewien sposób hermetyczne, ale nie da się pisać artykułów na stronie SKWK na zasadzie KMWTW. Tu trzeba dotrzeć do ludzi z informacją i im ją przekazać a może wtedy wielu przejrzałoby na oczy.

Kapka znów wrócił do Wisły, nie zanosi się na to żeby była budowana nowa drużyna. Może to jest najlepszy czas żeby w końcu z całą siłą poruszyć problemy palące ten klub od wielu lat I tu nie wystarczą protesty i transparenty, bo skąd zwykły piknik ma wiedzieć o co chodzi w tej całej sytuacji. Tutaj trzeba porządnej akcji informacyjnej, żeby każdy wiedział o co się walczy.
Ostatnio edytowane przez Greeg : 27.05.2010 o godz. 19:37.