Wyświetl pojedynczy post
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2010, 18:20
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Nikt mu nie kazał startować w wyborach a skoro startuje to niech będzie kandydatem na równo z innymi.
Oprócz tego, że jesteśmy wyborcami, jesteśmy też ludźmi. JK nie dość, że stracił brata i bratową, to ma jeszcze bardzo ciężką matkę w szpitalu, więc trzeba mieć to na uwadze, że inni kandydaci są w lepszej od niego sytuacji, to raz.

A dwa, to dziwi mnie ta chęć elektoratu PO by Kaczyński występował publicznie. Po co? Jego poglądy są znane, więc jako kandydat nie musi ich przedstawiać. To nie jest Kornel Morawiecki czy Bogusław Ziętek, żeby musiał się przedstawić wyborcom.

Cytat:
Nie mam do Jarka pretensji że ludzie będą głosować z żalu. Napisałem skąd się wziął ten wzrost poparcia bo zostałem wywołany do odpowiedzi.
Jak dla mnie ten wzrost poparcia bierze się stąd, że wiele osób, które wcześniej obawiało się publicznie przyznać do poparcia Kaczyńskiego - także w odpowiedzi na pytania ankietera - po tym jak zobaczyło setki tysięcy ludzi na trasie konduktu żałobnego (policja szacowała na 700-800 tys.) przestało się obawiać ostracyzmu.

Cytat:
Co do ludzi od PR to chyba nie uważasz że PiS tego nie robi. Ja nie mówie o samym PR ale polityków się poznaje przez ich wypowiedzi. Jeśli ktoś odpowiada na pytania przez internet to nie jest to jego szczera odpowiedz taka jak by była przy pytaniu zadanym przez dziennikarza przy kamerach.
Równie dobrze można powiedzieć, że przez internet odpowiedzi są bardziej przemyślane i dlatego są bardziej wartościowe.

Cytat:
Jesli wierzysz w nagłą przemianę Jarka w zrównoważonego polityka który wypowiada się w sposób wyważony, to powiem że w tym wieku ludzie się już nie zmieniają. Ale jeśli się będzie tak rzadko wypowiadał w mediach to wiadmo że może sobie budowć wizerunek jaki chce.
Ja nie wierzę w przemianę Jarka w zrównoważonego polityka, ja uważam, że Kaczyński zawsze był zrównoważonym politykiem.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa