Sędzia napisał(a):

Natomiast co do Kaczyńskiego - czasem się zastanawiam, czy ludzie głosujący na PO mają choć odrobinę wyobraźni. JK dotknęła śmierć brata bliźniaka, bratowej i wielu przyjaciół. Do tego ma matkę w szpitalu i przez miesiąc trzeba było ukrywać przed nią prawdę, bo gdyby się dowiedziała wcześniej, to leki uspokajające mogły by ją zabić. Czy naprawdę uważasz, że gość ma teraz głowę do tego, by bawić się w polityczne gierki?
Zgodził się kandydować, bo był naturalnym kandydatem PiSu, gdyby prezydentem nie był wcześniej jego brat, to każdy komentator uważałby, że prezes największej partii opozycyjnej jest naturalnym kandydatem na prezydenta.
Jego ostatnie kontakty wcale nie są przez internet - spotkał się z rolnikami w Raciążu, dzisiaj odpowiadał na pytania dziennikarzy przed RBN. Jest po traumatycznych przejściach, a ty chcesz żeby skakał przed kamerami?
Co do sztabu ludzi, to już zupełnie nie rozumiem Twoich pretensji - przecież PO i Tusk takich ludzi sobie zatrudnia przez cały czas, i to jeszcze za państwowe pieniądze.
A co do współczucia, to jest ono po prostu naturalne. Masz pretensje do Kaczyńskiego, że ludzie mu współczują?
|
Nikt mu nie kazał startować w wyborach a skoro startuje to niech będzie kandydatem na równo z innymi.
Nie mam do Jarka pretensji że ludzie będą głosować z żalu. Napisałem skąd się wziął ten wzrost poparcia bo zostałem wywołany do odpowiedzi.
Co do ludzi od PR to chyba nie uważasz że PiS tego nie robi. Ja nie mówie o samym PR ale polityków się poznaje przez ich wypowiedzi. Jeśli ktoś odpowiada na pytania przez internet to nie jest to jego szczera odpowiedz taka jak by była przy pytaniu zadanym przez dziennikarza przy kamerach.
Jesli wierzysz w nagłą przemianę Jarka w zrównoważonego polityka który wypowiada się w sposób wyważony, to powiem że w tym wieku ludzie się już nie zmieniają. Ale jeśli się będzie tak rzadko wypowiadał w mediach to wiadmo że może sobie budowć wizerunek jaki chce.
Kto ma odwagę niech wypełni ten test polityczny i zamiesci wynik