Wyświetl pojedynczy post
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2010, 20:02. Szanse Wisły w Europejskich Pucharach w sezonie 2010/11
Mam wrażenie że tytuł tematu powinien brzmieć: "Jak daleko Wisła dotrze w Europejskich Pucharach i dlaczego odpadnie w II rundzie eliminacyjnej. Jednakże przez szacunek, dla wierzących (sam ma taką nadzieje, że dojdziemy troszkę dalej), tytuł tematu jest zmieniony.

Temat jest dość ogólny. Można tutaj porozmawiać o wszystkim dotyczącym udziału Wisły w LE. Analizy potencjalnych przeciwników jak najbardziej mile widziane, statystyki, ciekawostki.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Boję się, że w tym sezonie udział Polskich drużyn w Europejskich Pucharach skończy się bardzo szybko. Nie chce tu broń Boże teraz narzekać i biadolić jak to jest źle, ale rozumiecie sami, sercami jesteśmy z Wisełką, jednak rozum podpowiada inaczej.
W II rundzie eliminacyjnej stawiam, że trafimy na Dynamo Tbilisi, dlaczego? Niezła drużyna, a my nie mamy szczęścia do losowań. REWANŻ!!!! III runda, to będzie jazda... Kalmar FF, najwyższy współczynnik wśród drużyn nierozstawionych w tej rundzie kwalifikacyjnej. A daj Boże w IV rundzie, (jeśli dotrwamy) to będzie prawdziwy dym... Szukam, patrzę i nie widzę na razie drużyn, z którymi Wisła mogła by podjąć walkę, zaraz... są... sławna CSKA Sofia, Unirea, Lewski Sofia i może BATE Borysow. Reszta rywali w IV rundzie to jest jakiś kosmos. Taka Steaua Bukareszt, ich współczynnik (47,898), drużyna która kilka lat temu była jak najbardziej w naszym zasięgu, teraz okazuje się że nas przerosła, aktualnie bez szans. Czyli na kogo trafimy? Jest to jak najbardziej bez różnicy!!! Poza w/w drużynami nie mam większych szans na przejście do fazy grupowej. Ja osobiści stawiam, że trafimy na Sporting.

Czekam na wasze komentarze, pomysły.
Pozdrawiam.