|
Uwazam, ze teraz jest czas na zastanowienie sie w naszym klubie jak ma wygladac kadra w przyszlym sezonie.
Powinni wybrac droge moim zdaniem budowania mlodej druzyny, ktora za 2 ,3 lata bedzie odnosila sukcesy tj.
pozostawic w druzynie Marcelo,Boguskiego,Maleckiego,Kirma i cala eskadre mlodych.Sprzedac Glowackiego(podobno jest oferta z Trabzo 1,5 banki to wysmienita oferta za starszego juz zawodnika,Lobodzinskiego, Sobola i braci Brozkow, zakontraktowac kilku mlodych obiecujacych zawodnikow pokroju Sadloka i Sobiecha.
Jeszcze dzieki tym posunieciom pozostanie mnostwo pieniedzy z tzw Salary czyli wyplat dla zawodnikow i wedlug mnie byla by to doskonala okazja do zakontraktowania jakies bylej gwiazdy ktora moze juz nie jest w szczytowej formie ale bylby to wysmienity ruch marketingowy(koszulki, media) kogos pokroju R.Carlosa zachowujac oczywiscie zdrowy rozsadek w kwocie.
Zaczac budowac ta mloda ,waleczna, perspektywiczna druzyne i nie oczekiwac cudow od pierwszego sezonu.
Poinformowac kibicow o tejze polityce transferowej i poprosic o uzbrojenie sie w cierpliwosc.
Na koniec , a moze poczatek zatrudnic trenera zagranicy najlepiej anglika ktory wpoi tym mlodym zasady walki, i wyrwie Wiselke z tego polskiego bagienka zebysmy byli naprawde nowa jakoscia w polskim "futbolu".
P.S. Nie wiem czy ten post nie powinien byc w dziale S.F ale tego naprawde bym sobie zyczyl bo wedlug mnie marazm i tumiwisizm w Wisle osiagnal maksimum.
|