Wyświetl pojedynczy post
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2010, 20:59
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Pomijając treści zawarte na stronie którą przytaczasz, odniosę się tylko do jednej kwestii, skoro jest napisane o zamachu, mordzie, i zakończone faktem że ktoś z pewnością zostanie zamordowany przez władze obcego państwa to ja oczekuję że po pierwsze osoba wysuwająca tak daleko idące wnioski i pewna tego co pisze i przedstawia , oraz świadoma swoich analiz jest na tyle odważna że pod Tymi wszystkimi wnioskami się podpisze ..... ja niestety nie widzę tam nawet inicjałów więc jakiekolwiek przedstawianie anonimów nie ma dla mnie najmniejszego sensu.
Po drugie jeśli ktoś posiada wiedzę na pewne tematy żeby mówić i pisać tak dosadnie i pewnie to oczekuję że osoba ta złoży doniesienie do prokuratury bo jeśli z pewnością ktoś zostanie zamordowany to to już posiada znamiona przestępstwa.
Ty bys sie podpisal pod taka analiza dotyczaca ludzi, ktorzy Twoim zdaniem zabili 96 osob w tym prezydenta oraz sprowokowali kilka innych podobnych akcji (sa wymienione w tekscie)? Bo ja nie.

Posiada ktoś dane finansowania tego zbiornika rozumiem że od 24 lat budowy zbiornika tylko Tusk obciął fundusze czy możecie to potwierdzić
Pieniedzy nigdy nie bylo, wkoncu sie znalazy za rzadow PIS ale rzad PO znowu je obcial.

orzeu sprawdziłem bo nie dawało mi to spokoju zbiorniki w Polsce i mówię to na przykładzie zbiornika Świnna Poręba w systemie ochrony powodziowej ma spełniać zasadniczy cel:

"Obniżenie zwierciadła wody Q0,1 % ( tzw. wody tysiącletniej) (...) było założeniem podstawowym dla ustalenia zakresu realizowanej modernizacji wałów przeciwpowodziowych w Krakowie i podniesie
poziomu zabezpieczenia miasta do w/w wymogów normatywnych."

Wynika z tego że zbiorniki przeciwpowodziowe w Polsce są projektowane do obniżenia wody tysiącletniej.
hmmmmmm pytanie teraz która woda jest tysiącletnia 1903, 1934 czy 1972 a może 1662 hmmm a może takiej jeszcze nie było i nawet te zbiorniki nic nie pomogą.

Dla tych którzy się orientują temat ochrony powodziowej i udziału polityków moim zdaniem jest raczej do zakończenia nic nie zrobimy politycy tez. Wydaje mi się że ważniejsze jest chyba rozsądne gospodarowanie zasobami wodnymi i konkretne badania naukowe, niestety i jedno i drugie jak na razie leży i kwiczy.
To by sie klocilo calkowicie z mapa, ktora byla wklejana w temacie o powodzi i z ktorej wynika ze Q0,1% zalewa tereny od miasteczka AGH, przez Salwator, Groble, caly Kazimierz, Dabie po Łęg a z drugiej strony od Debnik, Podwawelskiego, czesc Podgorza, po w zasadzie caly olbrzymi rejon miedzy torami kolejowymi a Wisla w dzielnicy Plaszow.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 23.05.2010 o godz. 21:03.
WISŁA PANY !!