Osobiście o Janukiewiczu pisałam już kieeedyś i cały czas byłabym za tym panem. Ale my pewnie znowu będziemy testować nie wiadomo kogo [byle by darmo!], nie wiadomo ilu [byleby darmo!] i być może znowu tego Fina x). Zamiast skupić się na wyciągnięciu Janukiewicza bądź Kapsy. Tylko o czym tu mówić, skoro wolnego Onyszki nie miał kto zakontraktować...
Również spróbowałabym... trenera Ulatowskiego. Gość ma pojęcie o piłce, współpracował z Leo i co by nie powiedzieć czegoś się z holenderskiego warsztatu dowiedział, skorzystał. Facet jest w pełni rozumny [że tak powiem] i z piłkarzami też myślę, że sie dogaduje. W Bełchatowie, gdzie nie wiadomo jakich piłkarzy nie było, w małym mieście zrobił coś i co ważniejsze odbił się po słabym początku.
Niby Henio na wiosnę wprowadził "pozytywną reakcję"

, ale moim zdaniem warto byłoby postawić na pana Rafała. Wiem, że pewnie wielu byłoby przeciwny z racji nie do końca udanego pobytu młodego Skorży, ale po pierwsze oni się różnią, po drugie- skoro Henio z tamtym składem nie zdziałał praktycznie nic, to z tym nagle podbije Europę?
A poza tym to ogromnie boje się letniego mercato. IMO wszystkie Sobiechy i Sadloki porozchodzą się do Lecha, Legii i ... Polonii W. A my będziemy patrzeć jak wkraczają do nas przypadkowi gracze- jedni bardziej [Beto, Hristov] drudzy mniej [Marcelo]...
PS. Podoba mi się pomysł z Pietrasiakiem- idealny (stokroć lepszy) zamiast Jopa. W przypadku odejścia Marcelo dobrze by go pewnie zastąpił i Kowalski by mógł spokojnie wchodzić.