biała gwiazda napisał(a):

|
człowieku nie żartuj, spisywał się tak solidnie że spadli. Już raz był i się okazało, że to dla niego za wysokie progi, to samo co Kwiek. Co do Janukiewicza, był najlepszym graczem Śląska gdy awansował do ówczesnej 2ligi(teraz pierwsza). Zachciało mu się robić karierę za granicą. Podpisał kontrakt z Grekami na prawie Bosmana, a pół roku siedział jeszcze w Zagłębiu, przez co z bohatera, stał się antybohaterem Wrocławskich kibiców. Teraz wiadomo sprawa dawno nieaktualna.Grecji nie zwojował i wrócił. Co dziwne nie od razu do ekstraklasy, tylko zaczął się odbudowywać w 1 lidze. Podobno dobra postawa Pogoni w tym sezonie to w dużej mierze jego zasługa. Nie wiem dlaczego zawsze wydawało mi się, że jemu czegoś brakowało. Być może jest to kolejny gracz z cyklu tych którym nigdy nie dano szansy w ekstraklasie, a jak mu ją się da to okaże się gwiazdą. Bodajże w 2006 roku to się on świetnie zapowiadał. Pewnie godzien ryzyka. Tylko nie wiem czy nasi działacze nie uniosą się dumą"że niby tak upadliśmy, by ściągać graczy z I ligi?"
|
wszytsko zgoda co piszesz ale najlepsi stoperzy w lidze Glik,Sadlok czy Jodłowiec są poza naszym zasięgiem finansowym. wiec trzeba szukac tańszych rozwiązań.Jako zmiennik Marcelo czy Głowy Kowalczyk mógłby sie przydac tak samo jak Dymkowski.Kiedyś wszyscy sie dziwili że Heniu ściaga z Pogoni 30 letniego Stolarczyka a jak dobrze potem grał.