Wyświetl pojedynczy post
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2010, 13:44
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
1q2,

Wczoraj Cameron powiedział Merklowej w twarz, że zawetuje wszystkie propozycje jakiejkolwiek kontroli Unii nad budżetami państw członkowskich.

Ponoć pierwsza wizyta zagraniczna Camerona (albo Hague, tego nie jestem pewien) miała się odbyć do Brukseli, a zaraz potem do Warszawy.

Tak jak i pierwsza wizyta premiera Węgier będzie do Warszawy. Ciekawy jestem, czy Tusku i Sikorski będą potrafili to wykorzystać, bo tak potencjalnie dobrej sytuacji wewnątrz Unii dla nas jeszcze nie było (mam na myśli tylko kwestię dotyczącą potencjalnych możliwych sojuszy czy też koalicji wewnątrz UE)
Płonne nadzieje. Tusk idzie drogą dziadka (nie Piłsudskiego) tylko swojego. Dostał za to od Merkel medal Karola Wielkiego. Jego ministrowie zajęci są teraz np. przygotowaniem gruntu pod wejście Deutsche Bahn, aby nie miał problemu z polskimi przewoźnikami pasażerskimi oraz Cargo. Ogromny rynek. Trwa kompletny paraliż Przewozów Regionalnych spowodowany decyzjami o usamorządowieniu, ktore miały rozwiązać wszelkie problemy a spowodowały bałagan i wojnę między PR a IC. Komu jest to na rękę ? Wierzy ktoś w przypadek ?
Tusk i Sikorski w koalicji przeciwko poronionym pomysłom Merkel ? Żarty.