Wyświetl pojedynczy post
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2010, 11:09
1q2,

1) taka odpowiedź Komorowskiego była w wywiadzie dla Faktu albo SE (taka seria pytań na które kandydaci odpowiadają w zasadzie Tak lub Nie).

2) Cóż takiego się wyłania?

"Odnosząc się do roboczej wersji transkrypcji, jednoznacznie stwierdził, że nikt nie wydał pilotom polecenia lądowania. – Nie było bezpośredniej presji na pilotów prezydenckiego samolotu, by ci wylądowali na lotnisku w Smoleńsku – mówi „Rz” Edmund Klich." http://www.rp.pl/artykul/483327_Klic..._ladowac_.html

Obawiam się, że wyborcy PO nie doczekają się nagranych na czarnych skrzynkach słów "Ląduj, dziadu"

---

orzeu napisał(a):Wyświetl post
Inna ciekawa zagadka. Kto powiedział:
"Nigdy nie przystąpimy do strefy euro. Będziemy się domagać przywrócenia suwerenności w sprawach dotyczących Karty praw podstawowych, polityki społecznej i zatrudnienia oraz polityki dotyczącej wymiaru sprawiedliwośc"
Wczoraj Cameron powiedział Merklowej w twarz, że zawetuje wszystkie propozycje jakiejkolwiek kontroli Unii nad budżetami państw członkowskich.

Ponoć pierwsza wizyta zagraniczna Camerona (albo Hague, tego nie jestem pewien) miała się odbyć do Brukseli, a zaraz potem do Warszawy.

Tak jak i pierwsza wizyta premiera Węgier będzie do Warszawy. Ciekawy jestem, czy Tusku i Sikorski będą potrafili to wykorzystać, bo tak potencjalnie dobrej sytuacji wewnątrz Unii dla nas jeszcze nie było (mam na myśli tylko kwestię dotyczącą potencjalnych możliwych sojuszy czy też koalicji wewnątrz UE)
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 22.05.2010 o godz. 11:12.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa