Cytat:
|
prawdopodobnie nie chodziłbyś na mecze Wisły,bo nazwyczajniej w świecie pewnienie poniewierałaby sie gdzieś po trzecich ligach.a sam napisałeś,że nie znasz Wisły z lat przedcupiałowych.
|
Prawdopodobnie wiem co bym robił a co nie, no chyba że picasso wie lepiej.
Nie znam Wisły z lat przedcupiałowych bo mi latków na tyle nie starczyło żeby znać. Od zawsze Wisła była wielka i najlepsza, już w podstawówce z zajęć się uciekało żeby relacji z interem posłuchać. Nie pamiętam 1 i 2 lig i chyba jestem pojebany, że chce żeby mój klub cały czas był najlepszy, a nie spadał w zastraszającym tempie z tej góry.
"Poniewierałaby" ... pewnie tak, tylko co, kolejny fanatyk przeszłości? Doceniam to co zrobił Cupiał, doceniam że to dzięki temu facetowi i jego kasiorze mogłem z językiem na brodzie wpatrywać się w czerwone koszulki na ekranie telewizora, zapamiętywać pierwsze nazwiska (Kaliciak ^^) i wiedzieć że kibicuje najlepszej drużynie w Polsce. Ależ ****a mać, ile można? Szacunek, respekt, poważanie dla Cupiała za to co zrobił ale koniec zabawy. Jest źle i trzeba o tym głośno zacząć mówić.
Cytat:
A kogo byście chcieli?
Waltera? Filipiaka? Wojciechowskiego? Krauze?
Jedynie Rutkowski trzyma Lecha za mordę, a cała reszta gdzie?
W głowach Wam się nie poprzewracało?
Jest źle w klubie, każdy to widzi, ale mam nadzieję, że Cupiał również to dostrzega. A że jest ambitny i nie znosi porażek wierzę, że poukłada sytuację w klubie.
|
Nie chcę się w tym temacie za bardzo wypowiadać, bo nie znam realiów. W mojej ocenie znalezienie nowego właściciela dla tak medialnego klubu jakim jest Wisła nie powinno stanowić bariery nie do przejścia. Był swojego czasu Kita, który chciał wykupić klub. Mówię, nie znam realiów dlatego się nie wypowiadam. Ale naprawdę, serio serio, wolałbym nawet dużo biedniejszego właściciela który by mówił : "mamy do wydania tyle a tyle na transfery". Koniec, kropka. Bez szopek, bez obiecanek jak to teraz będzie super i cacy, bez czytania artykułów o porządkach w klubie (co pół roku taki) i o nowej fali inwestycji Cupiała w Wisłę. Bez nakreślania świetlanej przyszłości, a potem twardego lądowania na dupie i czytania jak to Nurković czekał na decyzję parę godzin na stacji benzynowej i się nie doczekał, zaś Onyszko dogadał się z Polonią Warszawa (13 drużyna w "ekstraklasie") w 2 godziny. Bez czytania codziennie nowych artykułów kogo "kupuje" Wisła, a potem się okaże że sprzedamy Marcelo, sprzedamy Głowę a w ich miejsce wróci Kowalczyk i jakiegoś zawodnika z kontraktem na ręku "dokupi" się.
Naprawdę, chciałbym mieć jasną sytuację. Mamy tyle a tyle kasy na transfery, zdobędziecie mistrza, będzie więcej. Onyszko? Nie, nie bierzemy go bo za stary / słaby / kontrowersyjny (a nie bo nie ma kto decyzji podjąć!!!!!!!!). A gdzie baza treningowa? Czy nie lepiej zamiast kupować wychowywać? Ja rozumiem że Barceloną nie jesteśmy i Messiego, Fabregasa i Xaviego nie wychowamy, ale jakieś minimum powinno być!!
Serce mi krwawi z żalu, kiedy patrze na to co się obecnie dzieje. I nie będę przyklaskiwał wszystkim i mówił "no coooo Ty, bana za taki tekst, dzięki panu szanownemu habilitowanemu Bogusławowi Cupiałowi osiągnęliśmy wszystko!!"
Zajebiście, szkoda teraz że to wszystko sukcesywnie tracimy.