Wyświetl pojedynczy post
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2010, 21:18
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem ekspertem w kwestii środków unijnych, więc być może się mylę.

Ale o ile mi wiadomo, to starając się o środki unijne związane z tego typu inwestycjami, każdy zainteresowany podmiot musi przedłożyć dosyć szczegółową dokumentację, jak i zapewnić część środków (bo UE nie finansuje całości)

Jak to sobie wyobrażasz, myślisz że ktoś dzwonił do Gęsickiej i mówił "daj nam na zbiornik 20 mln euro" i ona na tej podstawie przyznawała te środki?

Może po prostu przyznasz, że PO po prostu s*******iła na całego, tylko dlatego, że to PiS przygotował rozdział tych środków.
Po pierwsze mało mnie obchodzi i mało wiarygodne jest dla mnie mówienie ,że mieliśmy świetne plany ,ale nie zdążyliśmy ich zrealizować ,a Platforma je skreśliła.Rozlicza sie niestety za to ,co kto zrobił ,a nie mówił jakie ma czy bedzie miał plany.Po drugie sam sie kiedys staralem o dotacje z UE i myslalem ze mam super napisany wniosek ,niestety dotacji nie dostalem ,wiec takie sytuacje ,szczegolnie przy inwestycjach za kilka miliardow zlotych, moga zostac odrzucone skoro nie spelniaja danych wymogow. Po trzecie wystapienia tego typu to zwykle ataki polityczne ,ktore maja na celu obarczenie konkurencji politycznej winą,szkoda ze jak zwykle oparte na krzywdzie ludzkiej

orzeu - nie bede sie odnosil konkretnie do tych planow bo ich nie widzialem ,ale skoro np byly fundusze unijne ktore trzeba bylo wykorzystac w ciagu 2 lat , a ktos napisal plan budowy zbiornika retencyjnego w okresie 3 lat ,to taki wniosek trzeba bylo odrzucac
Ostatnio edytowane przez AS82 : 21.05.2010 o godz. 21:23.