1q2 napisał(a):

Ech Jedrek...czemu zamiast pisać dziwne rzeczy nie wytłumaczysz harimacie ma czym polega jego ignorancja?
Po drugie - jeśli już takie działa wyniosłeś - mniejszym skandalem jest to że Jarek deklaruje się jako katolik a jawnie popiera karę śmierci? - cytuję Ciebie - 'bowiem katolik powinien być przeciwko zabijaniu[...]
|
Dziwne rzeczy mówisz...

Próbujesz porównywać zabijanie dzieci pod sercem matki tam gdzie powinny być najbezpieczniejsze, z zabijaniem zwyrodniałych bandytów, którzy sami pozbawiali życia

Do tej pory pomimo różnicy w poglądach miałem wrażenie, że jesteśmy w stanie ze sobą polemizować na poziomie (pomimo skandalicznych dla mnie porównań a'la Leni Rifenstahl wobec Pośpieszalskiego), ale w tej chwili stosujesz demagogię z którą nie sposób polemizować na jakimkolwiek poziomie.
Zwolennicy kary śmierci tłumaczą ją jako prewencję vel ratowanie życia niewinnych ludzi, których taki zwyrodnialec mógłby jeszcze tegoż życia pozbawić. Ja jestem przeciwnikiem zarówno zabijania zwanego aborcją, jak również kary śmierci i o ile dobrze sobie przypominam w tej chwili PiS odpuścił sobie z hasłem wprowadzenia "kary śmierci". A jeśli nie to przytocz mi obecny ich program (czy też z wyborów w 2005 i 2007 roku), gdzie znalazłby się taki postulat
1q2 napisał(a):
[...]Podobnie Lech..rozumiem że byłeś za tym że zamiast pochować go na Wawelu z wszelkimi kościelnymi ceremniałami - to zrobić mu pogrzeb cywilny bo za zabijaniem był.
To drobna złośliwość była
|
I to jest właśnie Twoja demagogia. Przytocz mi gdzie L. Kaczyński popierał zabijanie a'la aborcja, eutanazja
1q2 napisał(a):
[...]Meritum.
Połowa ludzi w Polsce jest za aborcją na życzenie(różne badania były - daje średnią).Przytłaczająca większość jest za obowiązującą ustawą - czy uważasz że skandalem jest że uważają się oni za katolików i większość z nich uczestniczy w katolickich obrzędach?
|
Badania sondażowe...

Równie dobrze może zrobimy badania dopuszczające eksterminację Żydów, Romów i innych nacji nie darzonych sympatią

Dopuszczasz taką możliwość, czy może to według CIebie złośliwość tym razem z mojej strony
Słowa, które mial wypowiedzieć komorowski, a zostały przytoczone przez harimatę brzmiały wyraźnie
Czy jest Pan za aborcją
Tak, w obecnej formie.
Więc jeżeli powiedziałby, że jako katolik jest przeciwny aborcji ale popiera kompromisową ustawę, która ratuje wiele istnień ludzkich, to byłoby to zgodne z również moim poglądem, jak i stanowiskiem KK.
Natomiast przytakiwanie i wyrażanie poparcia dla zabójstwa/aborcji jest dla mnie jako dla katolika niedopuszczalne w każdej formie.
1q2 napisał(a):
|
[...]c) czy jesteś aż tak 'opętany' przez wiarę że dał byś umrzeć swojej żonie w zamian za potencjalne życie dziecka?
|
Gdyby moja Mama wychodziła z Twojego założenia, które tak tutaj troszeczkę maskując się próbujesz przemycić pewnie nigdy bym się nie narodził. Moja Mama miała 43 lata kiedy nosiła mnie pod sercem, lekarz powiedział Jej, że musi mnie zabić bowiem ryzykuje swoim życiem (ma przecież jeszcze dwójkę Dzieci do wychowania), a pewnie jak się urodzę to i tak będę niepełnosprawny (sugerował zespół downa). W ten sposób w latach 70-tych w PRLu traciło życie setki tysięcy dzieci. Mamuśka jedyne co zrobiła to zmieniła lekarza. Dzięki Bogu Mamuśka żyje, ja skończyłem studia. Powiem CI tak nie związałbym się z Kobietą, dla której zabicie dziecka byłoby dopuszczalne.
1q2 napisał(a):
[...]Szczególnie obchodzi mnie odpowiedź na podpunkt c bo to że zakazał byś aborcji żonie którą ktoś zgwałcił to jest dla mnie oczywiste.
I wybacz mi Jędrek za tak ostry ton(podpunkt c) - szanuję tak Ciebie jak i Twoje poglądy, natomiast zawszę jak prowadzę jakieś dysputy w tzw realu(w kwestii kary śmierci czy abrocji), z różnymi znajomymi - to zadaje im konkretne pytanie.
Np. Jak ktoś jest przeciw każe śmierci to pytam się go czy też by był przeciw gdyby jakiś pojeb mu rozwalił najbliższą osobę , czy też posiłkował by się pojęciem humanitaryzmu - czy podobało by mu się to że delikwenta by do końca życia utrzymywał a do tego taki delikwent miał by w nagrodę zapewnione wszystkie niezbędne rzeczy by sobie żyć i o nic się nie martwić[...]
|
Nie wiem jakbym się zachował w przytoczonych przez Ciebie przypadkach tak samo jak nie wiem jak zachowałbym się żyjąc w czasie II wojny światowej gdzie dla ratowania Ojczyzny także zabijało się ludzi którymi byli agresorzy czy to niemieccy czy to sowieccy. Choć mam nadzieję, że miałbym na tyle odwagi aby stanąć z bronią w ręce i tak jak przodkowie zabijać wrogów naszej niepodległości. Jednocześnie z pewnością nie porównywałbym tego z zabijaniem czy to dzieci nienarodzonych, czy też osób starszych, chorych i niepełnosprawnych.
I nie wiem po jaką cholerę stosujesz takie demagogiczne chwyty, w swojej wypowiedzi odnosiłem się do klarownej sytuacji, czyli tego co powiedział/czy też miał powiedzieć Komorowski odnośnie aborcji, obnoszący się jednocześnie z tym, iż jest praktykującym katolikiem i konserwatystą. Jak do tego cytatu i mojego komentarza mają się przytoczone przez Ciebie przykłady

Słyszałeś o czymś takim jak zabicie w obronie własnej bądź obronie innego człowieka

Chcesz to porównywać z zabijaniem niewinnych dzieci
1q2 napisał(a):
|
[...]Podobnie z aborcją(w tych 2 konkretnych przypadkach w których w Pl jest możliwa) wiec nie bierz tego jako jakiś atak a odpowiedz bez nerwów czy złośliwości bo łatwo być za czymś czy w tym wypadku przeciw czemuś - gdy Ciebie to nie dotyczy.
|
Widzisz sam posługujesz się złośliwostkami, a jednocześnie prosisz aby ich nie używać. CHoć w tym miejscu, chyba sam widzisz, że się mocno przejechałeś ze swoimi osądami.