Cytat:
Właściciel Polonii Józef Wojciechowski to konkretny człowiek. Zadzwonił do mnie w środę. Dogadaliśmy się w kilka godzin. Z Wisłą negocjowałem przez kilka tygodni, ale zawsze czegoś brakowało, by podpisać umowę.
Ta wypowiedź Arkadiusza Onyszki mówi absolutnie wszystko o polityce transferowej, szybkości podejmowania decyzji i chęci odbudowy wielkiej Wisły przez Bogusława Cupiała.
Tak samo było z Robertem Lewandowskim, tak samo będzie z Dawidem Nowakiem, Iljanem Micanskim itd.. Wisła w najbliższym czasie nie wzmocni się wyróżniającym się piłkarzem z polskiej ligi. Wszystko przez oglądanie każdej złotówki nie z dwóch, ale z pięciu stron, opieszałość działaczy, a właściwe strach przed podejmowaniem jakiejkolwiek decyzji w obawie przed Cupiałem.
I liczenie, że magia nazwy Wisła sprawi, że piłkarz przyjdzie do krakowskiego klubu nawet jeśli dostanie mniej pieniędzy niż daje rywal. Albo wicemistrz Polski będzie go zwodził, zmieniał wysokość kontraktu, czas trwania itd. Tak jak to było np. z Adisem Nurkoviciem, bramkarzem, który na łaskawość Wisły czekał kilka godzin na stacji benzynowej.
Kibice Wisły nie łudźcie się - Wasz ukochany klub nie idzie w kierunku odzyskanie mistrzostwa. Wręcz przeciwnie powoli, krok po kroku dąży w kierunku średniaka polskiej ligi.
|
To z Gazety ale tylko podpisać się pod tym ..... k.....a niestety.