wolfy napisał(a):

Słyszałeś kiedyś o takim pojęciu, jak dług? Albo - w tym konkretnym przypadku - dziura budżetowa?
Alvarez i Kirm zostali zakontraktowani za wpływy, których ostatecznie - dzięki genialnej postawie z Levadią - nie było. W budżecie powstał deficyt.
Skoro nie bardzo się orientujesz w temacie, to może nie próbuj ironizować?
|
Akurat tak się składa, ze w tym temacie orientuję się całkiem dobrze i jestem gotów się nawet z Tobą zgodzić ale...
No właśnie chodzi mi o to, że sprzedaliśmy jednego z napastników, których mamy raczej niewielu...i jeśli już potrzebne był pieniądze do łatania dziur budżetowych to sprzedany powinien byc ktoś za kogo mozna otrzymać na tyle dużą gotówkę żeby za część owych pieniędzy zakupić odpowiedniego zastępcę...
Łatać dziurę można było także sprzedając kogoś kto przeżera więcej niż potrzebuje dajmy na to Łobodzińskiego...bądż zawodnika który nie jest nam potrzebny jak Jop/Cleber...
No ale wybrano sprzedaż napastnika i na dobrą sprawę zostaliśmy jedynie z Pawłem i to kontuzjowanym/w złej formie.
Wracając do moich poprzednich wypowiedzi chciałbym zauważyć, że moim celem nie jest obrażanie klubu, a jedynie obnażenie błędów w jego prowadzeniu...które mam nadzieję zostaną wyeliminowane(Marzenie ściętej głowy).
Wybacz mi moją wcześniejszą agresję ale wpienił mnie fakt, że ktoś może twierdzić, iż staram się robić złą opinię Wisełce...tak więc zapomnijmy o tej krótkiej sprzeczce i w przyszłości dajmy na wstrzymanie
Żeby nie rozmywać tematu...faktycznie ktoś nazwą naszego klubu mógł podbijać wysokość kontraktu Onyszki z Polonią ale jak mniemam większości osób nie chodzi nawet o to, że przegraliśmy z Polonią walkę o zawodnika, a bardziej o to, że rezygnujemy/przegrywamy walkę o zawodnika z wolnym kontraktem, który prezentuje dość wysoki jak na polską ligę poziom. Natomiast jeśli odpuściliśmy ową walkę(Mam nadzieję, że ją podjeliśmy) ze względu na szaleństwo J.Wojciechowskiego to bardzo dobrze gdyż zawodników mających kontrakty za wysokie w stosunku do swoich umiejętności(Przynajmniej tych pokazywanych w czasie spotkań) nam już wystarczy...
Jak dla mnie najlepszym wyjściem była by sprzedaż Marcelo/Głowy/Brożka w celu uzyskania 2-3 mln euro, a następnie zakup za owe pieniądze 2-3 zawodników w tym jednego mającego zastąpić sprzedanego. Oczywiście najlepiej sprzedać Marcelo, który w naszej lidze juz się nie rozwinie i z czasem jego cena rynkowa może juz tylko spadać, a w chwili obecnej wyciągnięcie 3mln euro jest całkiem realne.
Pozdrawiam
Reiro